Reek

Terras voor Wapen van Reek en Babbelaer

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Het Wapen van Reek en De Babbelaer krijgen een gezamenlijk terras. Door enkele parkeerplaatsen te verleggen en fietsenrekken te verzetten, wordt ruimte gecreëerd voor enkele tientallen zitplekken. De aanleg bij het dorpshuis is deze week gestart. Vrijdag 19 mei moet alles gereed zijn, zodat er komend weekend tijdens de kermis al gebruik van gemaakt kan worden.

Een terras is een langgekoesterde wens van zowel Zorgcoöperatie Reek als Stichting Dorpshuizen Landerd. In overleg met de gemeente is een plan bedacht. Drie parkeerplaatsen voor De Babbelaer worden weggehaald. Deze komen terug aan de zijkant van Het Wapen. De fietsstandaarden worden verplaatst naar rechts van de ingang. De twee invalideparkeerplekken gaan terug naar de andere kant van de weg, waar ze oorspronkelijk ook lagen. Ook de grote bloembakken verdwijnen.
Momenteel wordt hard gewerkt om de bestrating te vervangen met grote terrastegels. Later deze week worden nog enkele windschermen geplaatst. Eén grote en twee kleinere, mobiele parasols staan al klaar. Het meubilair komt tegen het einde van de week.

Kermis
In Reek begint zaterdag 20 mei om 16 uur de kermis. Bij mooi weer kan het terras direct ingezet worden. Op zondag gaat de kermis om 13.30 uur open. Een uur later begint het kermismatinee met om 15 uur het kermisconcert van muziekvereniging Semper Crescendo. Tevens is die middag de prijsuitreiking van de Reekse Quiz. Op maandag en dinsdag zijn bezoekers vanaf 15 uur welkom op de kermis.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties