Reek

Teken- en schilderlessen voor kinderen in Reek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Vanaf 18 september geeft Janna van Tiel in Reek weer nieuwe teken- en schilderlessen voor kinderen. Haar vorige sessies tekenlessen waren een groot succes. De lessen vinden plaats op dinsdagmiddag van 15.30 tot 17 uur. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zeven lessen volgen van anderhalf uur. Aanmelden kan tot 15 september.

"Nu de herfstdagen weer in aantocht zijn en het buiten koud en grauw wordt, is het voor kinderen verleidelijk om binnen te zitten achter de televisie of iPad", vertelt Janna. "In deze tijd is dat zeer begrijpelijk, maar toch is het erg belangrijk voor ieder kind om zich creatief te kunnen uiten en zijn of haar eigen stijl te ontwikkelen. Daarom laat ik tijdens mijn tekenlessen kinderen op een gezellige en ontspannen manier kennismaken met verschillende materialen zoals waskrijt, acrylverf, inkt, kleurpotlood, aquarelverf, pastelkrijt en houtskool. Ik hoop met mijn eigen enthousiasme over tekenen en schilderen iets creatiefs aan te wakkeren bij ieder kind. Ook probeer ik in mijn les de groep verschillende technieken aan te leren. Ik heb veel leuke opdrachten rondom het thema herfst. Naast deze opdrachten is er genoeg ruimte voor de ontwikkeling van fantasie en creativiteit."

De Reekse heeft veel teken- en schilderlessen gehad en volgde ook een aantal cursussen over ‘het tekenen met kinderen’. Ze heeft creatieve therapie gestudeerd in Nijmegen en studeert momenteel jeugdliteratuur in Amsterdam. “Tekenen en schilderen is belangrijk voor een kind”, stelt Janna. “Met tekenen ontdekken kinderen namelijk nieuwe inzichten en perspectieven. Ze verwerken met behulp van tekenen ervaringen, ze kunnen zich uiten, ze bouwen er zelfvertrouwen door op en ook leren zij hiermee zichzelf kennen.”

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen meedoen aan de lessen. Janna: "Elke leeftijdsfase heeft een eigen creatieve ontwikkeling en alle leeftijden kunnen daarom van elkaar leren. Ik pas mijn opdrachten aan op ieder kind in de groep en probeer ieder kind op zijn/haar niveau te helpen. Daarom heb ik een maximaal aantal van 8 kinderen per groep. Binnen mijn lessen probeer ik een sfeer te creëren waarin iedereen zich veilig voelt en waar het niet alleen maar draait om resultaat maar ook om eigenheid."

De cursus bestaat uit 7 lessen van anderhalf uur op de dinsdagmiddag van 15.30 tot 17 uur in Reek. Na deze lessen is er in de achtste week een gezellige tentoonstelling waar iedereen welkom is om te bewonderen wat de kinderen allemaal hebben gemaakt. De kosten bedragen inclusief alle materialen 80 euro. Voor meer informatie of aanmelding: janna.vantiel@hotmail.com of 06-31534371.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties