Reek

Spectaculair, interactief en sfeervol

StREEKfeest 2019 uitstekend verlopen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De elfde editie van stREEKfeest is achter de rug. De organisatie maakt de balans op en kijkt vol trots terug op een geslaagd evenement met twee sfeervolle feestavonden en een toegankelijke familiedag voor jong en oud.

Met ruim 1.500 bezoekers stond Koningsnacht weer als een huis. Het was een prima plek voor een lokale reünie voor vrienden en bekenden. Bekende artiesten als Zanger Kafke, Django Wagner en de populaire dj Tony Junior trokken het publiek al vroeger dan normaal naar de twee sfeervolle tenten. Ook de minder bekende acts kwamen goed uit de verf. Zo behoorde de show van Popgunnn tot een van de spectaculairste optredens die op de mainstage van stREEKfeest te vinden is geweest. Met een goed getimede show vol visuals en lasers werd in twee sets van elk een uur een doorsnede van pop, rock en rap van nineties tot aan nu gebracht. En als tegengewicht voor het wat zwaardere dj-werk konden mensen in de tweede tent vermaakt worden door een ‘kampvuur’-achtige setting van duo Bart & Alex. Er werd volop meegezongen en gedanst.

Foute Koningsfeest
Het was voor de organisatie een lastige beslissing om de tweede feestavond op Koningsdag zelf te houden. Dit pakte onder het mom van het Foute Koningsfeest prima uit en wist ondanks de concurrentie van de grote steden bijna 1.000 bezoekers te halen. Met een mix aan feest van Qmusic Foute uur, Zanger Bas, Timmie Tirol en het interactieve optreden van de Grote Karaoke Show kwam de sfeer er goed in. De grootste verrassing was weggelegd voor opkomende act Band with Benefits, met een uitgekiende set van rockklassiekers, guilty pleasures, jaren tachtig hits tot nu was het anderhalf uur een feest der herkenning. De getalenteerde rockband uitgebreid met blazers, trakteerde in de tent letterlijk op vuurwerk en vlammen.

Nieuwe opzet
Het terrein had dit jaar een kleine metamorfose ondergaan met een groot en gezellig binnenterrein. Een andere belangrijke reden voor deze verandering had te maken met de ligging van de tenten en daarmee ook de verdeling van het geluid over beide tenten en richting het dorp. In het kader ‘meten is weten’ heeft de organisatie tijdens de avonden zelf ook regelmatig gemonitord op het geluidsniveau. Hoewel stREEKfeest afgelopen jaren bewust rekening heeft gehouden met geldende normen, is het tijdig en pro-actief kunnen reageren op geluidspieken een belangrijke service aan de bezoekers en omwonenden.

Gezellige familiedag
De afsluitende zondag begon met de gratis lunch voor inwoners van Reek in het kader van 25 jaar gemeente Landerd. De feesttent was hiervoor omgebouwd tot een groot indoor terras en speelpaleis voor de jongste kinderen. Muzikaal werd de middag tot 16 uur ingevuld door The Rocking Sixties waarbij er ook voor nostalgische dansbare muziek werd gezorgd. Daarnaast wist DJ Robbie Beatpower dit op te vullen en later in de middag af te sluiten.
Wonderwel zaten ook de weergoden deze middag mee. Ondanks voorspelde mindere omstandigheden brak het zonnetje toch door, waardoor de oudere jeugd hun uitdaging kon vinden in het buitenprogramma met een stormbaan en de mud-run. Ouders konden tegelijkertijd vanaf buitenterras toezien op alle activiteiten.

Behalve een uitstekend verlopen weekend, kijkt de organisatie ook tevreden terug op een gestroomlijnde voorbereiding en opbouw. Het aantal vrijwilligers dat dit jaar actief is geweest was een goede mix van jong en oud. Stichting Evenementen Reek is met name blij met het enthousiasme van meer actieve jongeren en nieuwe dorpsgenoten. Als binnenkort de tenten zijn opgeruimd en de evaluatie achter de rug is, zal de organisatie al weer snel opstarten voor de twaalfde editie die gepland staat in het weekend van 24 tot en met 27 april 2020. Er is altijd ruimte voor nieuwe impulsen en jong organisatietalent en daarvoor zal het bestuur ook de eigen organisatie en commissies gaan aanvullen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties