Reek

Mannen gezocht om mee te doen

Smitskoor Reek organiseert zangproject

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Het Smitskoor uit Reek is ontzettend trots op de prestaties de laatste jaren onder leiding van René Aarden. Het repertoire is gedurende zijn dirigentschap uitgebreid met werk van diverse componisten zoals Perosi, Rossini, Gruber en anderen. De emotie en dynamiek van het koor zijn duidelijk verbeterd. Omdat veel mannen het moeilijk vinden zich aan een koor te binden, wordt een zangproject gehouden om belangstellenden te laten proeven van de sfeer. Het project start dinsdag 12 februari en eindigt in het najaar met een concert.

Het Smitskoor is opgericht in het jaar 2000 naar aanleiding van gevonden Reekse missen waarvan er één door een gelegenheidskoor gezongen werd bij gelegenheid van het millenniumfeest in het dorp. Na dit optreden werd het koor weer ontbonden. Echter, door het overlijden van één van de bassen, werd op zijn verzoek tijdens zijn uitvaart wederom de Missa Prima gezongen. Dit was voldoende aanleiding om het koor nieuw leven in te blazen. Als hommage aan wijlen Pastoor W.J. Smits werd gekozen voor de naam Smitskoor. Deze missen, geschreven voor mannen door pastoor Smits in circa 1850, vroegen er gewoon om, om weer gezongen te worden.

Zingen in koor?
Mannen die interesse hebben, worden van harte uitgenodigd mee te doen aan het zangproject. Er zijn geen kosten aan verbonden. De repetities zijn elke dinsdagavond van 20 tot 21.15 uur in Het Wapen van Reek. Dinsdag 26 februari wordt uitgeweken naar het parochiezaaltje. Een week later is er geen repetitie. Dit komt door carnavalsactiviteiten in het gemeenschapshuis. Heb je belangstelling? Neem dan contact op met secretaris Martien van Poppelen via smitskoorsecretariaat@gmail.com

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties