Reek

Sint Donatuskoor Reek viert zilveren jubileum

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Het parochieel Sint Donatuskoor uit Reek vierde tijdens de eucharistieviering van 14 november haar 25-jarig bestaan. Het gemengde koor, dat uit 1995 stamt, is een samensmelting van het toenmalige parochiële mannenkoor en het vrouwenkoor. De samenvoeging ontstond toen Theo Brink stopte als dirigent. Op dit moment staat het koor onder leiding van Harry Hermkens. Pastoor Spiertz memoreerde in zijn overweging tijdens de dienst aan het evangelie van die dag, die ging over het gebruikmaken van je talenten en hoe toepasselijk het is om die ten dienste te stellen aan je medemensen.

Aan het einde van de viering werd een vijftal leden gehuldigd. Voor enkelen van hen kwam dit als verrassing. Drie leden zijn er al vanaf het begin bij: Truus Schreuder, Tonny van de Schans en Rian van Casteren. Twee leden zijn al 25 jaar bij het koor en ook nog vijftien jaar bij een van de voorgaande koren, respectievelijk het dameskoor en het herenkoor van de parochie Reek, Dit gaat om Mientje Willems en Jan Ruijs.

Onderscheiding
De jubilarissen kregen een zilveren of gouden onderscheiding met draagspeld van de Nederlandse Gregoriusvereniging. Daarbij ook een oorkonde van deze vereniging en het Sint Donatuskoor. En natuurlijk een mooie bos bloemen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties