Reek

Zaterdag 15 december van 16 tot 20 uur

Sfeervolle wintermarkt met gezellige afterparty in Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Bij Het Wapen van Reek verrijst 15 december van 16 tot 20 uur een sfeervolle wintermarkt. Na een jaar van afwezigheid is het evenement terug als nooit tevoren. De focus ligt dit keer met name op de gezelligheid buiten, op het in stijl aangeklede plein voor het gemeenschapshuis. Verder is de markt op een andere dag dan voorheen. Niet op zondag, maar op de zaterdagnamiddag. Vlak voor de kortste dag van het jaar kan iedereen tezamen komen om in de knusheid van de winterse sfeer te genieten van leuke kraampjes en activiteiten aangevuld met heerlijk eten en drinken.

De organisatie van de wintermarkt ligt bij de evenementencommissie van Het Wapen van Reek (Hannie Ermers, Jasper Peeters en Frans Verstegen) aangevuld met Bo van Gaal, Simone van den Heuvel, Marita Veldt en Dianne Verstegen. Dit zevental is al lange tijd bezig om er weer een mooi evenement van te maken. “Wat ons van de eerdere edities vooral is bijgebleven, is de knusse gezelligheid buiten tussen de kraampjes”, zegt Jasper. “De vuurkorven, de verlichting, de mensen, de geuren van het eten. Gewoon gezellig. Dat is een van de redenen dat we ervoor gekozen hebben om van de zondag af te stappen. Dit jaar is de wintermarkt op zaterdag van 16 tot 20 uur. Een extra voordeel is dat mensen na afloop kunnen blijven hangen voor een afterparty.”

Jong en oud
Er is die middag rondom en ook wel in Het Wapen van alles te doen. “Er staat een skisimulator, de arrenslee rijdt weer rond, je kunt geschminkt worden of schiet een leuk plaatje in onze sfeervolle photobooth”, somt Dianne op. “Er is echt van alles te doen, voor jong en oud. Vergeet verder de verschillende kraampjes niet. Daar kun je mooie geschenken kopen voor de feestdagen, prachtige kerststukjes en allerlei andere artikelen. Neem bijvoorbeeld de kraam vol eigen gemaakte tassen en sieraden. Dat zijn producten van hoogstaande kwaliteit. Echt mooi spul.”

Proeverijtjes
Ook de inwendige mens hoeft tijdens de wintermarkt niets tekort te komen. “De keuze is reuze”, lacht Bo. “Zelf staan we er met Onder Ons met een glühweinproeverij. Verder is er een craftbier- en wijnhandel met diverse proeverijtjes. Als je honger hebt, kun je onder meer kiezen uit pizza, bratwurst, producten van boerderijwinkel 't Is Oké en vis van de Smoking Bastards. De molenaar uit Uden die af en toe de Reekse molen nog laat draaien, is aanwezig om brood- en koekmix te verkopen. Voor iedereen is er dus wel iets lekkers te krijgen.”

Kunstzaken
Naast verkoop- en eetkramen is er tevens ruimte voor andere zaken, zoals kunst. Marij van den Heuvel, Diny School en leerlingen van José Govers tonen hun werken. Ook is er aandacht voor Zorgboerderij Reek, het dorpsblad en de Talententuin van 't Zicht. Drie keer tijdens de wintermarkt wordt er een modeshow gelopen. Verder verkoopt KWF Kankerbestrijding net als voorheen weer zelfgemaakte cupcakes. Dit keer aangevuld met bescherm- en kerstengeltjes.

Kortom, kom zaterdag 15 december naar Het Wapen van Reek. Struin daar langs de verschillende marktkramen in kerst- en wintersferen en kom alvast in de stemming voor de feestdagen. Geniet van warme chocolademelk of een heerlijke kop erwtensoep. Na 20 uur gaat het feestje door in de foyer van het dorpshuis. BenD'r verzorgt de muzikale omlijsting van deze afterparty.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties