Reek

Semper Crescendo stelt nieuwjaarsconcert tot nader order uit

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Het nieuwe jaar in Reek begint traditiegetrouw met een nieuwjaarsconcert van Semper Crescendo. In 2021 gebeurt dat voor het eerst in de 79-jarige historie van de muziekvereniging niet. Net als overal gooit ook hier corona roet in het eten. Het is de bedoeling om later in het jaar het nieuwjaarsconcert alsnog ten gehore te brengen. Wanneer is afhankelijk van de mogelijkheden rondom covid-19.

In 2020 heeft Semper Crescendo nauwelijks kunnen repeteren. De muziekcommissie had alle programma's al klaar, maar vanaf 15 maart lag alles plat. In juni werden nog een paar repetities in de buitenlucht gehouden op het plein voor Het Wapen van Reek. Na de zomervakantie is gestart met repeteren in de grote zaal van het dorpshuis. Daar konden de leden voldoende afstand tot elkaar houden, maar na de toename in besmettingen heeft het bestuur gekozen voor veiligheid en gezondheid. Die staan voorop in deze coronapandemie. Het gevolg was dat er niet meer gerepeteerd werd. Zodra dat weer kan en mag, pakt de muziekvereniging de draad opnieuw op.

Muziekles
De gitaar-, piano-, zang-, dwarsfluit-, klarinet/saxofoon- en trompetlessen zijn in de tussentijd wel doorgegaan. Deels online en deels in een gesloten dorpshuis dat alleen voor vaste gebruikers open was gesteld. Hierdoor bleef voor deze leerlingen de continuïteit gewaarborgd. Daar is het bestuur heel blij mee. “Voor komend jaar wensen we iedereen een gezond 2021”, zegt voorzitter Raoul van den Bosch. “Zet de radio aan en geniet van muziek. Hopelijk kunnen we weer snel een optreden voor jullie verzorgen.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties