Reek

Extra hulp blijft van harte welkom

Restauratie gouden BrotherBug verloopt voorspoedig

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK/OSS - De broers Ad, Albert en Hans van der Zanden zijn ter nagedachtenis aan hun overleden broer Peter zijn gouden Volkswagen Kever aan het restaureren. Het doel is om de auto aan Peters zoon Luuk te geven op zijn achttiende verjaardag: 18 maart 2021. Ze zijn deze missie voor de zomer al gestart en het project verloopt voorspoedig. Er is al veel gebeurd aan het voertuig, maar klaar is de wagen nog niet. Met nog zo'n tien weken te gaan, begint de tijd te dringen. Alle hulp blijft welkom om de finish binnen de gestelde tijd te halen.

Nadat het idee voor de restauratie ontstond, zijn Ad en Albert voortvarend aan de slag gegaan. Inmiddels is ook broer Hans aangehaakt. Samen met familie en vrienden vragen ze aandacht voor het ambitieuze project. Dat gaat beter dan verwacht, want ze geven in een korte periode onder meer interviews aan Omroep Brabant, Brabants Buske, Arenalokaal en Brabants Dagblad. Later komt daar ook nog Hart van Nederland bij. Ook tijdens de kerstdagen zijn ze nog te bewonderen geweest op SBS6. De media-aandacht overrompelt de broers een beetje, maar tegelijkertijd zijn ze er ook blij mee. Het betekent namelijk dat de kans groter is dat ze de droom van Peter verwezenlijken.

Voertuig gestript
Uiteindelijk is het geven van interviews natuurlijk bijzaak. Het gaat om het restaureren van de gouden Kever. In de zomer wordt het voertuig gestript en volledig uit elkaar gehaald. Dit is het startpunt. Het opbouwen kan weer beginnen. De broers bereiden de bodem en carrosserie voor op straalwerk. Met hulp van vrienden is alle kit en bodyshoot verwijderd. Er wordt door derden gestraald, gelast en een deel van het plaatwerk vervangen. Veel van deze goederen en diensten worden, tot grote vreugde van de familie, geschonken. Eind oktober zijn ook de de motorbeplating en velgen gecoat. Ook de motor is intussen gereviseerd door Albert samen met wat hulp.
Medio november is het moment dat alle onderdelen weer bij elkaar komen. Wat volgt is een drukke periode van meten, passen, slijpen, kloppen en lassen. Tussendoor komt de cameraploeg van Hart van Nederland nogmaals op bezoek voor opnames voor de kerstspecial van 24 december. Het is nu zaak de Big Bug van de bodem af weer op te bouwen. De werkzaamheden vorderen gestaag, maar er moet nog veel gebeuren om op tijd klaar te zijn.

Ad, Albert en Hans zijn ontzettend blij met alle hulp die zij tot nu toe hebben ontvangen. “Zonder al die mensen was dit project niet zover gekomen”, stelt Ad. “Hulp blijft echter keihard nodig. Een financiële bijdrage kun je veilig doneren via onze GoFundMe-actiepagina op https://gf.me/u/ykkait.” Wil je het project op een andere manier steunen? Neem dan contact op met Ad (06-50994534) of Albert (06-53623683).


 

Peter van der Zanden
Peter van der Zanden overleed afgelopen voorjaar op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van corona. Hij had net zijn geliefde VW 1303 Big Bug in goudkleur teruggekregen. Die auto had hij gekocht toen hij 21 werd. Later heeft hij hem van de hand gedaan, maar vaak dacht hij er met weemoed aan terug. Zijn broers en vrouw Dorothé verrasten hem door stiekem op zoek te gaan naar de auto en die voor hem te kopen. Het was Peters droom om de gouden Kever te restaureren en aan zijn zoon Luuk te geven. “Hij genoot van het idee dat in de toekomst zijn zoon in deze voor hem zo bijzondere auto zou rijden”, weet broer Albert.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties