Reek

Activiteiten op zaterdag 19 november in Brouwershof

Reekse Straatbieb doet mee aan dag van minibieb

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Zaterdag 19 september is de landelijke dag van de minibieb. De Reekse Straatbieb sluit daar bij aan. Er is een activiteit van 11 tot 13.30 uur op het jeu-de-boulesbaantje aan de Brouwershof. De initiatiefnemers willen de Reekse biebkasten onder de aandacht brengen. Die zijn te vinden in de Mgr. Suijsstraat, Noordhoek en Brouwershof. Verder willen ze het lezen van boeken promoten, bij jong en oud.

Als kers op de taart zijn enkele (oud-)Reekenaren bereid gevonden om te komen voorlezen uit eigen werk. Simone van de Wijdeven draagt voor uit Aminata, een verhaal over een Afrikaans meisje dat via een mensenhandelaar naar Nederland vlucht. Een jarenlang traject van prostitutie, voorlopige opvang en asielprocedure is haar lot. Ze leeft continu tussen hoop en vrees.
Ilse Hendriks maakte als eindopdracht voor haar opleiding Jeugdzorg het prentenboek Mijn twee mama's. Het gaat over Job uit groep 3. Hij vindt het niet leuk dat kinderen in zijn klas het raar vinden dat hij twee mama’s heeft. Van de juf mag hij in de klas vertellen over zijn gezin. Dat het net zoals andere gezinnen is. Ilse komt vertellen uit haar eigen boek. Tevens zal Francie Geurts voorlezen uit bestaande kinderboeken.

Volledig in aansluiting op het idee achter een minibieb zijn er ook boeken aanwezig om mee naar huis te nemen. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze gezellige dag bij te wonen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties