Reek

Reekse Janna van Tiel start nieuwe serie teken- en schilderlessen voor kinderen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Janna van Tiel geeft vanaf 28 maart in Reek weer nieuwe teken- en schilderlessen voor kinderen. Deze vinden plaats op zaterdagmiddag van 15.30 tot 17 uur. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen 6 lessen volgen van anderhalf uur met in de zevende week een tentoonstelling voor familie en vrienden.

"Het is voor kinderen zeer verleidelijk veel tijd door te brengen achter de tv, telefoon of iPad", vertelt Janna. "In deze tijd is dat zeer begrijpelijk, maar toch is het belangrijk voor ieder kind om zich creatief te kunnen uiten en zijn/haar eigen stijl te ontwikkelen. Daarom laat ik tijdens mijn tekenlessen kinderen op een gezellige en ontspannen manier kennismaken met verschillende materialen zoals waskrijt, acrylverf, inkt, kleurpotlood, aquarelverf, pastelkrijt en houtskool. Ik hoop met mijn eigen enthousiasme iets creatiefs aan te wakkeren bij ieder kind. Ook probeer ik de groep verschillende technieken aan te leren. Ik heb veel leuke opdrachten rondom de lente en het opbloeien van de natuur. Daarnaast is er genoeg ruimte voor ontwikkeling van fantasie en creativiteit."

De Reekse heeft veel teken- en schilderlessen gehad en volgde cursussen over tekenen met kinderen. Ze studeert beeldende kunst gerelateerde therapie in Nijmegen. "Tekenen en schilderen is belangrijk voor een kind. Hiermee ontdekken zij nieuwe inzichten en perspectieven. Ze verwerken met behulp van tekenen en schilderen ervaringen, leren zichzelf kennen en zich te uiten." Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen meedoen aan de lessen. Janna: "Elke leeftijdsfase heeft een eigen creatieve ontwikkeling en alle leeftijden kunnen daarom van elkaar leren. Ik pas mijn opdrachten aan op ieder kind in de groep en probeer ieder kind op zijn of haar niveau te helpen. Daarom heb ik een maximumaantal van 10 kinderen per groep. In de lessen creëer ik een sfeer waarin iedereen zich veilig voelt en waar het niet alleen draait om resultaat, maar ook om het plezier rondom het proces en de eigenheid van elk kind."

Alle lessen en de tentoonstelling bij elkaar kostenj 80 euro. Materialen zitten bij de prijs inbegrepen. Voor meer informatie of aanmelding: janna.vantiel@hotmail.com of 06-31534371.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties