Reek

Geslaagde bijeenkomst levert nieuwe informatie op

Reek zet stap naar dorpsplan 2.0

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Een kleine zeventig Reekenaren kwamen woensdag 30 oktober bij elkaar om na te denken over de toekomst van hun dorp. Van het in 2015 gepresenteerde dorpsplan zijn inmiddels vele actiepunten in werking gezet of reeds afgerond. Volgens Stichting Dorpsontwikkeling Reek een mooi moment om even stil te staan bij de huidige stand van zaken en de blik op de toekomst te richten, waar de herindeling met de gemeente Uden een belangrijk onderdeel van is. Tijd voor de volgende stap: dorpsplan 2.0.

Voorzitter Guus Weitzel opent de avond. Hij neemt de twaalf hoofdstukken uit het oorspronkelijke dorpsplan door en vertelt per onderwerp wat er bereikt is, waar nu hard aan gewerkt wordt en wat nog in de pen zit. Daarbij is er een speciale pluim voor Onder Ons in Reek en De Linde. “Van nul naar twee horecagelegenheden in een paar jaar tijd is iets om trots op te zijn”, vindt hij. “Daarnaast zijn er sowieso veel andere goede resultaten geboekt. Er is een flinke inzet getoond door veel mensen die Reek een warm hart toedragen.”
Tevens stipt Weitzel de aanstaande fusie van Landerd en Uden aan. “We hebben nog dik twee jaar voordat de nieuwe gemeente bestaat”, vertelt hij. “Hoe willen wij ons als dorp positioneren? Wat hebben we nodig om de leefbaarheid in Reek te waarborgen? Dat is een vraag waar we met z'n allen over na moeten denken.”

Drie inspraakrondes
Na de introductie door Weitzel is het tijd voor input van het publiek. Verspreid door de grote zaal van Het Wapen van Reek staan tien tafels verspreid, elk met een ander onderwerp. De deelnemers krijgen op deze manier de kans hun bijdrage te leveren over diverse thema's, zoals de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen met hulp van Buurkracht, de verdere invulling het bedrijventerrein Reek-Zuid en de toekomst van de H. Antonius Abt in combinatie met de geloofsgemeenschap.
Na drie rondes maakt Weitzel een rondje langs alle tafels om er vast een paar belangrijke punten uit te lichten. De stichting verzamelt komende tijd alle benodigde informatie om tot dorpsplan 2.0 te komen. “Het zou mooi zijn als we bepaalde speerpunten en projecten al mee kunnen laten nemen in het definitieve besluit tot herindeling”, denkt hij. “Daar gaan we komende tijd mee aan de slag. Hier komen we later op terug.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties