Reek

Reek wil beheer over Het Wapen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Vrij snel na het verschijnen van het dorpsplan voor Reek is daar een extra hoofdstuk aan toegevoegd: de toekomst van Het Wapen van Reek. Het doel is om het gemeenschapshuis te beheren met en voor de mensen van Reek. Nu maakt het gemeenschapshuis nog onderdeel uit van Stichting Dorpshuizen Landerd. De afgelopen vier jaar is achter de schermen hard gewerkt. Donderdag 24 juni heeft het beoogd bestuur zich voorgesteld aan de gebruikers en zijn de plannen gedeeld.

Er is goed gekeken naar de toekomst van Het Wapen. Wat is nodig om als Reek zelf het beheer te organiseren? "Onder de nieuwe stichting vallen de vier werkgroepen programma, beheer, gebouw en communicatie", vertelt Daniëlle Remy van Dorpslab. "Verder is het de bedoeling dat er een jongerenraad komt. Hoe kunnen we hen actiever betrekken? De verbinding met het dorp is heel belangrijk, zoals met de horeca en Sport en Spel Reek. Dat geldt ook voor het contact tussen gebruikers onderling. Met z'n allen samen kunnen we van Het Wapen de huiskamer van het dorp maken; een echte ontmoetingsplek."

Investeringen
Om Het Wapen toekomstbestendig te maken, dienen echter nog wel wat stappen gezet te worden. Zo is er de grote wens om de foyer aan te passen en het klimaatsysteem te verbeteren. Daarvoor is een forse investering nodig. Het college van B en W plus de gemeenteraad moet er nog iets van vinden. Het streven is om dat nog te realiseren voordat de gemeente Landerd wordt opgeheven. Daarna wordt de stichting daadwerkelijk opgericht en kunnen de taken overgedragen worden.

Grote betrokkenheid
Na de presentatie hebben de aanwezige gebruikers in kleine groepjes de plannen besproken. De betrokkenheid van de gemeenschap bij Het Wapen is volgens hen een groot pluspunt en de fundering voor een duurzame toekomst. Er zijn wel zorgen over de exploitatie, want er zijn veel vaste lasten. Naast het personeel moet met vrijwilligers gewerkt worden. Zijn die er voldoende?

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties