Reek

Reek vernoemt plein voor Het Wapen naar voormalig huisarts

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Stichting Dorpsontwikkeling Reek heeft zaterdag 9 oktober het plein voor Het Wapen van Reek een nieuwe naam gegeven. In het bijzijn van zo'n honderd inwoners vertelde bestuurslid Emil Kolsteeg dat ze het plein voortaan het Anton van Boxtelplein willen noemen. De voormalig huisarts mocht zelf het straatnaambordje onthullen. Het eveneens aanwezige dweilorkest Ongerakt speelde vervolgens een liedje voor hem. "Het is geen officiële benaming", laat Emil weten, "maar wij vinden dat Anton dit verdient."

Het plein voor het Reekse dorpshuis is twee jaar geleden flink onder handen genomen. Het is nu een gedeelde ruimte met veel meer mogelijkheden dan voorheen. Daarnaast is er een extra toegangsweg gerealiseerd naar de achterliggende huisartspraktijk. Na oplevering van het plein wilde Stichting Dorpsontwikkeling de vernoeming direct al regelen, maar dat kon niet eerder door corona.

Die zaterdagochtend waren mensen bijeen om de opening van de Aldi te vieren. De stichtig maakte graag gebruik van de gelegenheid om het plein alsnog een nieuwe naam te geven. Anton van Boxtel werd in 1982 huisarts in Reek. In 2017 ging hij na 35 jaar met pensioen. Hij droeg zijn praktijk over aan Frans van Horne.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties