Reek

Reek profileert zich steeds meer als jeugdzorgdorp

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Alle partijen die in Reek betrokken zijn bij de jeugdzorg hebben begin vorig jaar de intentie uitgesproken om meer met elkaar te gaan samenwerken. Daarbij staat het kind altijd centraal. Dit is een doelstelling uit het dorpsplan. Tweemaal per jaar komen ze bij elkaar om de voortgang te bespreken én om bij elkaar een kijkje in de keuken te nemen. Donderdag 16 november fungeerde basisschool De Kreek'l als gastheer. Die avond werden de eerste successen gedeeld.

Lange tijd hing er een donkere wolk boven de Reekse peuterspeelzaal en dreigde de voorziening uit het dorp te verdwijnen. Achter de schermen is hard gewerkt om dit te voorkomen. Inmiddels is het peuterwerk verhuisd naar De Kreek'l om onder meer de doorlopende ontwikkelingslijn te stimuleren. Binnenkort start een vierde dagdeel op de vrijdagochtend. Tevens is er sinds de zomer aanbod voor buitenschoolse opvang.
Ook de gastouders hebben elkaar gevonden en trekken samen op om de kinderopvang nog beter te regelen. Op de achtergrond vinden nog steeds gesprekken plaats om nog meer zaken te realiseren. De visie is dat alle kinderen die in Reek wonen en in Reek naar school gaan, gebruik kunnen maken van passende opvang.

Ook op andere gebieden wordt hard gewerkt om Reek te profileren als jeugdzorgdorp. Alle partijen zoeken daar hun eigen rol in. Het is mooi om te zien dat, hoe belangrijk ook, niet altijd meer het organisatiebelang voorop staat.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties