Reek

Reek laat van zich horen na stilleggen bouw Aldi

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Ongeveer twee weken geleden werd begonnen met de bouw van een tijdelijke Aldi aan de Mgr. Borretstraat in Reek. Een paar dagen later werd die op last van de rechter stilgelegd. Albert Heijn Christiaens in Schaijk en Jumbo Eijsermans in Zeeland zijn tegen de komst van de discounter. Zondag 13 september liet een aantal Reekenaren weten wat ze van de gang van zaken vinden door het nabijgelegen reclamebord van AH Schaijk te decoreren.

Huub Christiaens en John Eijsermans vrezen omzetverlies door de komst van de Aldi in Reek. De ondernemers spanden een rechtszaak aan. Om alle bezwaren te kunnen toetsen heeft de rechter bepaald dat er voorlopig niet verder gebouwd mag worden.
De rechtszaak is tegen het zere been van veel Reekenaren. Zowel RPP Landerd als de actiegroep die strijdt voor de komst van de Aldi liet direct na het besluit op vrijdag 4 september van zich horen. Op veel plekken, binnen en buiten het dorp, was het stilleggen van de bouwwerkzaamheden afgelopen week het onderwerp van gesprek.

'Bang voor verandering?'
Om hun ongenoegen te uiten, gingen enkele inwoners zondagochtend aan de slag met het Albert Heijn-reclamebord, dat een paar honderd meter van de bouwlocatie staat. 'AH nu ff niet', was de boodschap. Door de naam van de supermarkt stond een groot kruis. Verder hing er een Loesje met de uitspraak: 'Bang voor verandering? Ik word pas bang als er niets verandert'. Tevens werd de Aldi welkom geheten in Reek. In de loop van de dag is alles van het bord verwijderd, behalve het welkomstbord voor de discounter.

|Doorsturen

p vd koppel

2020-09-24 09:02:51

als inwoner van herpen heb ik veel gelezen over de aldi in reek. ook heel veel onzin vanuit de detailhandel in schaijk. concurrentie vervalsing, verkoop van branche vreemde artikelen bij aldi. deze vind ik ook bij ah, schrijfawaren, textiel, rookwaren etc. dus deze erg kleinzielige keuteraar wil nu via de rechter het stoppen  van de bouw tegenhouden omdat hij vreest voor omzetderving. de organisatie waartoe hij als franchiser hoort heeft in het verleden vele kleine grutters kapot gemaakt waardoor zij groot konden worden. ik hoopt dat de rechter hem in het ongelijk stelt en dat aldi al de gemaakte kosten inclusief de mogelijke derving op ah schaijk verhaalt. voor mijzelf >ik ga niet meer naar ah schaijk maar  ah berghem of wijchen. hem gun ik mijn omzet niet meer te zielig voor woorden

Simon Snuffelaar

2020-09-24 14:05:58

Berghem heeft al een hele tijd geen AH meer ;) Blijf toch lekker in uw Dorp kopen.

p vd koppel

2020-09-24 14:48:45

mag dan een tijdje moeilijk geweest zijn maar achter de kerk staat nog steeds een ah. en in ons dorp is helaas geen concurrentie. maar naast berghem is er ook een ah in grave. wat ook vreemd is de franchisers ah en jumbo zeeland reageren maar de jumbo uit schaijk niet dat is eeen echte jumbo en niet zoals die franchisers die andersmans vlag varen. er lijkt mij wat egoisme door deze twee. binnenkort verplichten zij u alleen nog bij hen te kopen.

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties