Reek

Grote tentoonstelling van Land'Arte in Het Wapen

'Reek is 16 en 17 maart het het epicentrum van kunst'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Met ruim dertig deelnemers gaat Kunstgroep Land'Arte Het Wapen van Reek vullen met allerlei vormen van kunst. Elk hoekje van het dorpshuis zal nodig zijn om al die exposanten een plekje te geven om hun schilderijen, keramiek, mozaïek, foto's, gedichten en allerlei andere zaken te laten zien. Reek is het weekend van 16 en 17 maart het epicentrum van kunst.

Kunstwerk Mariëtte Cornelissen.

Land'Arte streeft naar vernieuwing. Zo kiest de kunstgroep steeds een andere locatie en andere exposanten. Iedere locatie biedt nieuwe mogelijkheden. En hoe leuk is het om in dit dorp de schijnwerper te zetten op al het creatieve talent dat er verborgen is. Naast vier exposanten uit Reek zijn er nog een tiental amateurkunstenaars, ook uit Reek, die ieder met twee werken de hele bovenverdieping van Het Wapen vullen. Ook uit Zeeland en Schaijk zijn er flink wat nieuwe gezichten. Je kunt dat weekend werken bewonderen van onder anderen Annet van Tienen, Tinus Verstraten, Anny van de Burgt, Riek Schippers en Pieter Poorts. Ton Cruijsen laat zijn foto's van landschappen, mensen en dieren zien. En ook een aantal mensen die al eerder meededen, zoals Antoinette Verstegen, Corry Reijs, Bertie Bauer, Annette Brouwers, Walter van der Pas, Ria Derks, Jan Vertogen, Ed Beekmans, Maria de Meier, Ans Huvenaars, Dinie School, José Govers, Willie Roks en Wim van Prooijen.

'Mijn allermooiste werk'
Wilma Zegers uit Reek is een nieuwe exposant. “Ik was op zoek naar een nieuwe hobby”, vertelt ze. “Ik kwam terecht bij Atelier Apart in Zeeland en begon daar mozaïek te maken. Mijn creatie start regelmatig bij de kringloopwinkel waar ik een oud kastje koop en porseleinen kopjes, kralen en allerlei andere zaken die ik voor mijn werk kan gebruiken. Alles wat afwasbaar is, kun je gebruiken. Het werk hoeft niet vlak te worden. Juist door in reliëf te werken, krijg je een 3D-effect. Ik breng ook mijn allermooiste werkstuk mee dat ik tot nu toe gemaakt heb: een heel grote vlinder die thuis aan het plafond hangt. Die heb ik gemaakt van spiegeltjes, steentjes en retro tegeltjes.”
Wilma vertelt graag over haar strooptochten. Zo belandde ze ook bij een bowlingbaan in Nistelrode waar ze om een oude bal vroeg. “De vrouw achter de bar bitste dat iedereen steeds dingen kwam halen, maar dat er nooit iets gebracht werd. Wilma liet het er niet bij zitten en maakte van de oude bal een kunstwerk voor de bowlingbaan. “Er was flink wat tijd overheen gegaan, maar ze wist het nog. En ze vond het erg leuk.”

Creativiteit als instrument
Docente tekenen en schilderen Mariëtte Cornelissen uit Zeeland toont haar portretten van mensen en dieren die ze met verschillende technieken maakt. Naast haar eigen werk wordt het schilderen ook ingezet in combinatie met therapie. “Creativiteit is een geweldig instrument om in te zetten bij mensen die te maken hebben met geblokkeerde emoties of trauma”, zegt ze. “Soms is het moeilijk om woorden te geven aan emoties. Als je iemand zijn emotie op die manier laat uiten, wordt het zichtbaar.”

Kunst kijken in Reek: zaterdag 16 en zondag 17 maart in Het Wapen van Reek. Beide dagen van 11 tot 17 uur, gratis toegang. Wees welkom en laat je verrassen.

Kunstwerk Mariëtte Cornelissen.

Wilma Zegers met haar vlinder.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties