Reek

Reek in de twintigste eeuw: reis door de tijd in drie delen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Ton Cruijsen houdt in 2019 drie lezingen waarin hij de bezoekers meeneemt op een reis door tijd naar het Reek van de twintigste eeuw. Het zijn drie avonden vol historie. Elke presentatie is een afgerond geheel. Ook zeer geschikt voor nieuwe inwoners van het dorp. De bijeenkomsten zijn bij Onder Ons in Reek aan de Noordhoek 13b.

De eerste keer is woensdag 20 maart. Dit gaat over de periode tot 1945. Onderwerpen zijn het ontstaan van het dorp, de rol van de kerk, waar leefden de bewoners van en wie was de baas in Reek? Beleef het dorp zoals het er ooit uitgezien heeft. In oktober komt de periode 1945 tot 1970 aan bod, een tijd waarin het dorp grondig verandert en moderniseert. De derde en laatste lezing is in december, over Reek een beetje verstedelijkt.
Wil je de eerste avond bijwonen? Meld je dan van tevoren aan door een berichtje te appen naar 06-22281576 of een mailtje te sturen naar toncruijsen@gmail.com. Er zijn 35 plaatsen. Bij te veel aanmeldingen komt er een wachtlijst voor een tweede avond in april. De lezing start om 20 uur bij Onder Ons.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties