Reek

Eerste exemplaar voor 7-jarige Jevi Kartowikromo

Reek Goed Voor Mekaar Kwartetspel voor hele dorp

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Alle huishoudens van Reek ontvangen in het weekend van 26 en 27 juni het Reek Goed Voor Mekaar Kwartetspel in de brievenbus. De spellen worden verspreid met de zomeruitgave van het Reekse dorpsblad. Het kwartet bestaat uit dertien setjes van vier kaarten, allemaal voorzien van een foto. Samen levert dat een beeld op van de vele kanten aan een dorp. Naast dat het erg leuk is om te spelen, is het tevens goede promotie voor Reek.

De 7-jarige Jevi Kartowikromo heeft het eerste Reek Goed Voor Mekaar Kwartetspel gekregen.

Het is niet voor het eerst dat het Reekse dorpsblad iets extra's doet voor de inwoners van het dorp. In het voorjaar van 2020 ontving elk huishouden al een setje met twaalf ansichtkaarten met prachtige sfeerbeelden om elkaar een boodschap te sturen tijdens de eerste lockdown. Een paar maanden later verscheen er een dubbeldik vakantieboek vol puzzels, tips en artikelen om de coronazomer door te komen.

Elkaar opzoeken
Nu het aantal besmettingen hard daalt, de vaccinatiegraad flink stijgt en de maatregelen steeds verder afnemen, presenteert Reek Goed Voor Mekaar een kwartetspel. “Het is een goede aanleiding om elkaar op een verantwoorde manier weer op te zoeken”, denkt initiatiefnemer Paul Verstegen. “Een kwartetspel is leuk voor jong en oud. De regels zijn niet zo moeilijk, dus kinderen vanaf groep 2 ongeveer kunnen het spelen. Bijvoorbeeld met de rest van het gezin of met opa en oma, maar ook voor volwassenen is het interessant.”

Mooi tafereel
Op een van de kaarten staat Jevi Kartowikromo (7). Hij ging een tijdje geleden eieren halen voor zijn moeder bij boerderijwinkel De Streekhoeve. Fotograaf Ton Cruijsen was daar die middag aanwezig om foto's te maken voor het kwartetspel. Hij zag het tafereel en kon niet laten om het vast te leggen. “Je weet van tevoren nooit precies welke foto je gaat maken”, zegt Ton, “maar Jevi kwam als geroepen. Ik wilde toch iets van de winkel hebben en dan is het leuk om te zien dat zo'n klein jongetje zelf de automaat bedient.”
De foto van Jevi belandde zo op een van de vier kaarten van het thema 'eten en drinken', dat naast De Streekhoeve ook nog biologische tuinderij De Twee Linden en horecazaken Onder Ons en De Linde bevat. Woensdag 23 juni heeft hij het eerste exemplaar van het Reek Goed Voor Mekaar Kwartetspel in ontvangst genomen. Hij kan het dus al een paar dagen spelen met zijn moeder Eefke, broer Milano en zus Nova voordat de rest van het dorp het spel ook krijgt.

Speels leren
Behalve dat het kwartetspel leuk is om te spelen, zet het ook Reek op de kaart. De 52 foto's bieden voldoende gespreksstof. In dat opzicht is het een speelse manier om het dorp beter te leren kennen. Of je hier nu al je hele leven woont of nog niet zolang. Om daar een handje bij te helpen, is er een bijlage gemaakt waarin elk thema kort wordt toegelicht. Dit heeft het dorpsblad in samenwerking met Stichting Dorpsontwikkeling Reek en Stichting Evenementen Reek gedaan. “Reek heeft de afgelopen jaren met het dorpsplan 2015-2025 flink aan de weg getimmerd”, vindt Loek Willems, voorzitter van SER. “Het is vrij duidelijk waar we als gemeenschap staan en waar we naartoe willen. Dat zelfbewustzijn en de trots op ons dorp is aardig vastgelegd in dit kwartetspel en het bijbehorende boekje. Voor nu en de toekomst.”

Bij het dorpsblad Reek Goed Voor Mekaar zit komend weekend dus het Reek Goed Voor Mekaar Kwartetspel en een informatieboekje met de spelregels en extra toelichting op de gekozen foto's. De inwoners van het dorp doen er slim aan hun brievenbus goed in de gaten te houden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties