Reek

Hulp gemeenschap hard nodig

Reek Explodeert nog één laatste keer

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Het doek leek gevallen voor Reek Explodeert. De rechter zette vrijdag 26 juli een streep door het succesvolle evenement. De uitspraak bood geen enkel aanknopingspunt om het op de huidige manier voort te zetten. Toch wil de organisatie graag nog één keer uitpakken, maar dan met een professionele vuurwerkshow. Daar hangt echter een flink prijskaartje aan. Er zit nog wat geld in de pot. Met een goede financiële boost vanuit de gemeenschap is het mogelijk om in Reek nog één keer gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden.

De rechter oordeelde dat er in principe met de vergunning voor Reek Explodeert niets mis is. Alleen staat in de wet dat een particulier niet meer dan 25 kilo vuurwerk in zijn bezit mag hebben. Als je meer wil afsteken dan moet je een zogeheten beziger inschakelen. Dit is een dure professional die bevoegd is om grotere hoeveelheden vuurwerk af te steken. De gemeente Landerd heeft al laten weten hier niet aan bij te willen dragen, bang dat andere clubs dan ook om geld komen vragen.

'Veel stress'
Alles bij elkaar genomen was het voor de organisatie in eerste instantie voldoende reden om het bijltje erbij neer te gooien. “Na een drie jaar durende strijd zijn we niet langer gemotiveerd om door te zetten”, vertelt Maurits Raijmakers. “Achter de schermen heeft het ons heel veel privétijd gekost om elk jaar aan de voorwaarden te voldoen met als toppunt het kort geding eind vorig jaar. Dat kostte me zelfs een vrije dag. Het leverde veel stress op en uiteindelijk staan we met lege handen. We kunnen niet tegen de wet ingaan. Dus hier houdt het op voor ons. Op de oude voet doorgaan zit er niet meer in.”
Toch wil de organisatie het evenement niet als nachtkaars uit laten gaan. Ze laten de kop niet hangen en gaan voor een mooie afsluiter. “We hebben de boel even laten bezinken”, zegt Loek Willems. “We zien een mogelijkheid om nog één laatste keer Reek Explodeert te houden. In de pot zitten nog wat reserves. Met een goede financiële boost uit het dorp kunnen we zo'n dure beziger inhuren voor een professionele vuurwerkshow op 1 januari 2020 middenin de nacht. Dit kunnen we alleen betalen als het dorp er massaal achter gaat staan.”

Verrassing
Dit nieuws komt als aangename verrassing voor Reek. “De mensen verwachten het niet meer”, weet Maurits. “Wij hadden het zelf eigenlijk ook niet meer verwacht. Toch zien we kansen. Het idee is destijds ontstaan vanuit de gedachte dat er met oud op nieuw in Reek niets te doen is. Daarom willen we het evenement komende jaarwisseling een onvergetelijke afsluiter geven. Nog één keer, met z'n allen samen.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties