Reek

Reek blijft vechten voor Aldi (foto- en videoreportage)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Inwoners van Reek blijven vechten voor de komst van een Aldi-supermarkt op bedrijventerrein Reek-Zuid. Enkele tientallen leden van de op 2 mei opgerichte actiegroep plaatsten woensdagavond twee spandoeken langs de uitvalswegen van het dorp. (video: Willy Driessen)


'Gemeente Landerd, word wakker! Want de burger in deze stReek wil de Aldi gewoon in Reek. Laten we zo snel mogelijk ons terrein bebouwen en zo de leefbaarheid in ons dorp behouden'
. Zo luidt de tekst op de spandoeken die de actiegroep woensdagavond plaatste bij de rotondes Schaijksestraat-N277 en Monseigneur Borretstraat-N324. "De leefbaarheid in het dorp, dáár is het ons om te doen", verwoordt Antoon de Louw namens de actiegroep het belang van de komst van een Aldi. "Met name voor de oudere inwoners van Reek zou zo'n supermarkt een uitkomst zijn, die kunnen er dan lopend naartoe. Door het plaatsen van bijvoorbeeld bankjes in de omgeving van de winkel zou deze locatie kunnen uitgroeien tot een echte ontmoetingsplek in Reek."

Onderzoek
Waar het Landerdse college van B en W weinig voelt voor een Aldi op Reek-Zuid, is er toch nog hoop voor de actiegroep. "De gemeenteraad stemde tijdens de vergadering van 8 juni namelijk in grote meerderheid in met een motie van de RPP voor een onderzoek naar de mogelijkheden om toch een supermarkt te realiseren op het braakliggende ITC-terrein.

|Doorsturen

ria

2017-07-14 09:11:58

Ben trots op jullie !!Nu nog hopen dat gemeente raad ook laat zien,dat ze voor Reek idd ook de leefbaarheid na streven,ze ook dit,niet door de vingers laten glippen, en deze winkel ook naar Uden gaat!!!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?