Reek

Blog over voorbereiding op Breakout Run

Race tegen de klok

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

Na een succesvolle Breakout Run vorig jaar, ga ik dit jaar opnieuw de uitdaging aan. Alleen leg ik de lat nu hoger door de langere de ontsnappingsroute te pakken: een obstacle run van veertien kilometer in natuurgebied De Maashorst met onderweg pittige hindernissen. Dit doe ik zaterdag 2 juni. De training is in volle gang en hierbij word ik door vele mensen op allerlei manieren geholpen. In weekblad Arena houd ik een blog bij over wat ik allemaal meemaak tijdens de voorbereidingen.

Vooropgesteld: ik doe mee aan de Breakout Run, ik ga het halen en onderweg ga ik heel veel lol hebben. Maar man man man, wat een verschil met vorig jaar. Pas vroeg iemand hoe het met mijn voorbereiding staat. “Ik ben half zo fit als vorige keer, maar ik ga eens zo ver rennen”, verzuchtte ik, “dus dat gaat helemaal goedkomen.”
In die grap zit helaas wel een grote kern van waarheid. Waar ik vorig jaar weken, zelfs maanden, van tevoren al serieus begon met trainen, gaat het nu niet bepaald van een leien dakje. Ik heb geen vast trainingsgroepje dat twee keer per week op gezette tijden bij elkaar komt. Geen groepsdruk dus. Het is daarom te makkelijk om af en toe te denken: ‘vanavond sla ik over, morgen kijk ik wel weer verder’. Als die gedachte een paar dagen achter elkaar door je hoofd spookt, ben je zo een week verder zonder dat je traint.

Studeren
De reden dat ik afgelopen maanden soms besloot om het trainen eventjes over te slaan, heeft niks te maken met mijn gebrek aan motivatie. In september ben ik gestart met de hbo-opleiding tot Docent Nederlands. De opdrachten, het huiswerk en de stage kosten veel tijd. Combineer dat met onder meer mijn werkzaamheden voor weekblad Arena, het Reekse dorpsblad en de Reekse Quiz (volgende week, schrijf je nog snel in). Je kunt je dan wel voorstellen dat mijn agenda op bepaalde momenten erg vol loopt. Ook kost het voor de klas staan veel energie. Als ik na een dag stagelopen thuiskwam, had ik vaak niet meer de puf om mijn hardloopschoenen aan te trekken. Tel daar nog de schouderblessure bij op waar ik vorige maand over schreef en je kunt je voorstellen dat de voorbereiding verre van ideaal is. Zeker in vergelijking met vorig jaar, toen alles mee leek te zitten.

Uiteraard heb ik echt niet alleen maar stil gezeten. Ik heb gewoon getraind en gerend, maar niet zoveel als ik had gehoopt (en gewild). Over twee weken is het al zover. Het is nu een race tegen de klok om lekker in vorm te komen, zonder dat ik mezelf daarbij overbelast. Dat is een risico. Komende week nog lekker aan de slag, daarna goed uitrusten en dan zaterdag 2 juni uitbreken via een 14 kilometer lange ontsnappingsroute met 48 hindernissen. Ik begin er weer steeds meer zin in te krijgen!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties