Reek

Prinses Debby en Hertogin Josje regeren over Kêlerijk

Door Harold van den Berg van Carnavalsvereniging De Kêleströpers

KELERIJK - Tijdens het drukbezochte en sfeervolle prinsenbal, dat zaterdag 16 november in gemeenschapshuis Het Wapen van Reek werd gehouden, zijn de nieuwe hoogheden voor het komende carnavalsseizoen in het Kelerijk gepresenteerd. Voordat de nieuwe hoogheden tevoorschijn kwamen werd eerst afscheid genomen van Prins Mark, Prinses Dianne, Grootvorst Tuut en Jonkvrouw Karin, die twee jaar lang op voortreffelijke wijze leiding hebben gegeven aan het carnaval in het Kelerijk. Het waren twee prachtige jaren, waarin veel werk is verzet en veel plezier is beleefd. Als dank voor zijn inzet mocht Prins Mark de hoogste onderscheiding, de RRR, ontvangen uit handen van de voorzitter, waarna Mark weer terugkeerde naar dweilorkest Ongerakt die hem weer opnamen in hun midden. Zo tegen de klok van 23 uur ging de presentatie van start die uiteindelijk de nieuwe hoogheden van het Kelerijk op moest gaan leveren.

Hoewel er vele namen de afgelopen weken de revue zijn gepasseerd, was de presentatie van de eerste regerende Prinses voor het Kelerijk een mooie verrassing. “De vrouwen grijpen de macht …”, werd er door één van de aanwezigen spontaan uitgeroepen. Debby Broekman-Kouwenberg (40) is de eerste regerende Prinses van het Kelerijk en binnen de gemeente Landerd. Zij schrijft carnaval met hoofdletters. Veertig jaar geleden was zij de jongst geborene tijdens carnaval en jarenlang was zij actief bij de dansgarde. Debby is werkzaam bij Hutten Catering in Veghel. Met haar man Mark en haar drie kinderen, die actief zijn binnen het jeugdcarnaval, zal zij het komende carnavalsseizoen de scepter over het Kelerijk gaan zwaaien.
Prinses Debby wordt bijgestaan door Hertogin Josje. Josje Veld-Hendriks (40) is samen met echtgenoot Jeroen en haar twee kinderen woonachtig in Zeeland, maar geboren en getogen in het Kêlerijk. Ze is evenals Prinses Debby werkzaam bij Hutten Catering in Veghel. De dames zijn al van hun prille jeugd vriendinnen van elkaar die alles met elkaar delen, op het werk delen ze samen een kantoor en ook staan ze met regelmaat samen op de planken om één van hun glansrollen te spelen bij toneelvereniging Onderling Kunstgenot. Prinses Debby is ook actief als vrijwilligster bij voetbalvereniging Achilles Reek en tijdens de jeugdvakantieweek van Kelekeet. Samen gaan zij de klus klaren en van carnaval in het Kêlerijk een groot feest maken.

Het Kêlerijk heeft in Prinses Debby en Hertogin Josje een prachtig duo gekregen dat met veel plezier uitkijkt naar het carnaval en alle zaken die daarbij horen en in het Kêlerijk georganiseerd worden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties