Reek

Massageworkshops om geld in te zamelen voor onderzoek

Praktijk Den Hoogen Reek gaat Klimmen tegen MS

Door Paul Verstegen

REEK - Praktijk Den Hoogen gaat een sportieve uitdaging aan door mee te doen aan de actie Klimmen tegen MS. Maandag 25 mei beklimt het team de Mont Ventoux in Frankrijk in de strijd tegen multiple sclerose. De praktijk heeft normaal alleen te maken met de heftige gevolgen van de ziekte, maar wil zich nu een keer inzetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaken van MS.

Het idee ontstaat als haptotherapeute Gonny van Boxtel uit Reek hoort dat haar goede vriendin en MS-patiënt Ineke van Osch uit Uden zich voor de actie heeft ingeschreven. “Wij kennen elkaar al zeventien jaar”, vertelt Van Boxtel. “Vijftien jaar geleden waren we samen zwanger. Na Inekes zwangerschap openbaarde de ziekte zich bij haar. Ik heb het proces van dichtbij meegemaakt. Gelukkig heeft Ineke een lichte vorm van MS, maar in haar omgeving ken ik lotgenoten met veel progressievere vormen.”
MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. De isolerende laagjes rond de zenuwbanen gaan langzaam stuk. Daardoor kunnen de zenuwprikkels niet meer goed geleid worden. “De ziekte is vooralsnog niet te stoppen, omdat de oorzaak niet bekend is”, weet manueel therapeut Marjan van Delst, die ook onderdeel uitmaakt van het team. “Daarom is onderzoek de sleutel om MS de wereld uit te helpen en daarvoor is geld nodig. Als praktijk zien wij normaal alleen de heftige gevolgen voor de patiënt en zijn omgeving. Door aan de actie Klimmen tegen MS mee te doen willen we bijdragen aan het onderzoek naar de oorzaken van deze ziekte. De middelen worden tevens gebruikt om de behandeling en begeleiding van MS-patiënten en hun familie te verbeteren.”

Team Vlinder
Eigenlijk wilde Van Osch vorig jaar al meelopen, maar was toen net te laat met inschrijven. “Dit jaar heb ik me meteen aangemeld, zodat ik zeker op tijd zou zijn”, lacht ze. “Toen Gonny dat hoorde, zei ze meteen: 'dan ga ik ook mee en ben ik jouw coach'. Zo is het allemaal begonnen.”
Inmiddels is Van Osch 'geadopteerd' door de organisatie en maakt ze onderdeel uit van Team Vlinder. Dat wil zeggen dat ze samen met andere MS-patiënten in estafettevorm naar boven gaat. “Mijn persoonlijke doel is vijf keer een kilometer lopen”, vertelt ze. “Daarvoor ben ik nu flink aan het trainen, want ik wil zo fit mogelijk aan de start verschijnen.”

Massageworkshops
Om voldoende sponsorgeld bijeen te brengen, geeft Praktijk Den Hoogen massageworkshops. “Als wij iets ondernemen dan maken we er altijd een feestje van”, zegt Van Boxtel. “Wij vinden het belangrijk dat mensen een leuke en gezellige tijd hebben. En het is helemaal mooi als ze er ook nog iets van opsteken. Daarom gaan wij masseren tegen MS. Koppels kunnen zich inschrijven voor een anderhalf uur durende workshop. Na een half uur theorie, ga je als duo aan de slag met een goede nek- en schoudermassage. Per tweetal betaal je 25 euro.”
De workshops worden gegeven op zaterdag 28 maart, zaterdag 11 april of zaterdag 9 mei. Op die dagen is er meer te doen in en rondom de praktijk. Zo kan iedereen voor een aantrekkelijke prijs gebruikmaken van een high tea of high wine. Mensen die niet deelnemen aan de workshops, maar graag een middagje willen ontspannen zijn uiteraard ook van harte welkom. Verder is Team Den Hoogen betrokken bij de organisatie van de BenenFietsAvond op zaterdag 25 april tijdens het stREEKfeest.

Team Den Hoogen bestaat uit vijf personen. Gonny van Boxtel, Marjan van Delst, Ineke van Osch en Paul Verstegen gaan de berg te voet bedwingen. Marco Bens is voornemens vanuit drie verschillende dorpen naar de top van de Kale Berg te fietsen. Tevens zijn er andere teams opgestaan om Ineke te steunen. Of ze hoorden van het initiatief bij Praktijk Den Hoogen en zijn een eigen actie gestart, zoals Adriëtte van den Bergh en José Hendriks uit Grave.
Kijk voor meer informatie over de massageworkshops, de high tea/high wine en de BenenFietsAvond op www.denhoogenreek.nl of neem contact op via 0486-475553 of info@denhoogenreek.nl. Het is ook mogelijk jezelf op te geven in de praktijk aan de Mgr. Borretstraat 43 in Reek.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties