Reek

Plan Rosmolen: levensloopbestendig wonen in Reek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Aan de Rosmolen in Reek worden binnenkort drie levensloopbestendige semibungalows gebouwd. In deze gemêleerde woonwijk woont jong en oud door elkaar wat bijdraagt aan de leefbaarheid van de wijk en het dorp. De capaciteit voor nieuwbouwwoningen in Reek is zo goed als volledig benut, zeker voor dit type woningen. "Daarom is dit een unieke kans om in een nultredenwoning te wonen in het mooie Reek", zegt Paul School, die de woningen in plan Rosmolen Reek ontwikkelt.

 “Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de nodige vergunningen en begin juni zijn de verkoopprijzen en aannemer bekend”, zo licht School de plannen toe. “De woningen sluiten goed aan bij de woonbehoefte in Landerd, er is een grote vraag naar levensloopbestendige woningen. Bij een soortgelijk plan in Schaijk, Vijverhof Schaijk, konden we helaas lang niet alle woningzoekenden bedienen, wat de vraag naar levensloopbestendige woningen alleen maar onderschrijft.”

Unieke kans
School merkt op dat voor Reek op dit moment geen bestemmingsplannen worden gemaakt die voorzien in woningbouw. “In bestemmingsplan Kerkpad zijn nog enkele vrije kavels te koop, maar deze zijn niet geschikt voor nultredenwoningen in deze vorm. Vandaar dat dit project een unieke kans is om in het centrum van Reek te wonen in een nultredenwoning.”

Enkele jaren eerder heeft School, onder de vlag van Samen Bouwen, de naastgelegen tweekapper en driekapper ontwikkeld. “Met project Rosmolen Reek kan de wijk worden afgerond wat de leefbaarheid van de wijk ten goede zal komen.”

Garantie
De drie levensloopbestendige semibungalows worden gebouwd met een garantieregeling. Hierdoor is de koper extra beschermd. Zo wordt de bouwonderneming die de woningen realiseert, gescreend op de financiële positie en technische vakbekwaamheid. Ook moeten er standaard contracten worden gebruikt die getoetst worden door de garantieverstrekker.
School ontwikkelt alle woningen met een garantiecertificaat. “Naast het feit dat financiers hier steeds meer om vragen, weten kopers en aannemer vooraf precies waar ze aan toe zijn. Dit geeft rust tijdens het bouwproces, je weet immers dat er een gerenommeerde partij over je schouder meekijkt of alles goed gebeurt.”

Kijk voor meer info op www.rosmolenreek.nl. Daar kunt u zich vrijblijvend inschrijven voor een woning.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties