Reek

Petitie voor ontsluiting Molenstraat op Rijksweg in Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Frans Lemmers zit met zijn mechanisatie- en opslagbedrijf aan het einde van de Molenstraat in Reek, tegen de Rijksweg N324 aan. Sinds de reconstructie van de provinciale weg moet al het verkeer door het dorp. Daarom strijdt hij al ruim twee jaar dat het laatste deel van de Molenstraat gewoon op de Rijksweg wordt ontsloten, zodat die grote en zware voertuigen niet dwars door de kern hoeven. Om het belang van zijn zaak nogmaals te onderstrepen bood hij het Landerdse college donderdag 6 mei een petitie aan met 97 handtekeningen van direct omwonenden. Wethouder Riny van Rinsum nam de papieren in ontvangst.

Van Lemmers hoeft niet de hele Molenstraat op. "Het mag van mij gewoon een doodlopende straat voor gemotoriseerd verkeer blijven", vertelt hij. "Ik vraag de provincie alleen om de afsluiting een stuk op te schuiven. Hoe ver precies maakt me niet uit, zolang het grote verkeer dat bij mijn bedrijf komt en gaat maar via de Molenstraat rechtstreeks de N324 op kan. De precieze locatie van de afsluiting kan in overleg met de buren gebeuren. We moeten het woonverkeer en het werkverkeer uit elkaar halen."

Omdat het Lemmers via de dialoog niet is gelukt om tot de gewenste oplossing te komen, heeft hij een procedure lopen tegen de provincie Noord-Brabant. Die zaak dient medio juni. "De Rijksweg is nu misschien veiliger, maar de problemen zijn gewoon verplaatst", stelt hij. "Die fout moet rechtgezet worden. Er komen veel wandelaars in de Molenstraat. Die moeten veilig kunnen lopen."

>> Lees ook: Frans Lemmers uit Reek wil Molenstraat weer gedeeltelijk open

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties