Reek

Muzikale reis met het Reekse dweilorkest op zaterdag 2 juni

Ongerakt Zingt... op vakantie

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Zo af en toe maakt Ongerakt een tripje in binnen- of buitenland. Dit jaar neemt het Reekse dweilorkest haar fans mee op een muzikale reis tijdens Ongerakt Zingt... op vakantie. De tweede editie van deze swingende feestavond belooft met het combo en de vele, en soms ook verrassende, gastartiesten weer een sfeervolle happening te worden. Zaterdag 2 juni vanaf 20 uur in Het Wapen van Reek. Gratis entree en iedereen is welkom.

Het dweilorkest kondigde de tweede editie van Ongerakt Zingt in stijl aan.

Voor Ongerakt Zingt werkt het dweilorkest samen met een muzikaal combo, de voormalige Huiskamerband. Samen zetten zij met enkele bijzondere en onverwachte gastartiesten uit Reek en omstreken een volwaardige show neer met live muziek, zang en dans. Het geluid, licht en beeld zijn allemaal op elkaar afgestemd. “Niet keurig in rijtjes zitten, maar lekker staan met een drankje in je hand”, zegt Niek Kouwenberg. “Genieten, dansen en meezingen met een mix van oldies en hedendaagse hits.”

Tropische sferen
Het thema 'vakantie' leent zich prima voor het samenstellen van een veelzijdig repertoire. “Je kunt er alle kanten mee op”, vertelt Maurits Raijmakers. “We willen nog niet te veel verklappen, maar het mag duidelijk zijn dat we op reis gaan. Daarin nemen we het publiek mee. We hebben liedjes voor onderweg, maar ook voor de bestemming. Verschillende landen passeren de revue. Om het echte vakantiegevoel te creëren, toveren we de zaal om in tropische sferen. Even ontsnappen aan de werkelijkheid.”
Zodra Ongerakt klaar is, neemt DJ Robbie Beatpower de muzikale omlijsting over. “Dan zetten we de gezelligheid gewoon voort”, vult Niek aan. “Alleen staan we dan niet meer op het podium, maar tussen de mensen. Wij vinden het namelijk ook wel leuk om tijdens de afterparty met iedereen samen eventjes na te borrelen.”

Gezellige avond
De eerste editie van Ongerakt Zingt, op 6 juni 2015 in 't Koetshuis, werd met veel enthousiasme ontvangen. “Volgens mij is dit uniek in Nederland”, beweert Niek. “Ik heb tenminste nooit gehoord van een dweilorkest dat zelf op deze manier een avond organiseert, ondersteund door een combo en vele gastartiesten. We pakken het professioneel aan, want we willen echt iets neerzetten, maar tegelijkertijd nemen we het niet te serieus. We blijven onszelf, daarin zijn we onderscheidend. Het belooft een leuke, spontane, gezellige en verrassende avond te worden.”
In totaal werken zo'n zestig artiesten mee aan Ongerakt Zingt. Wie je op het podium kunt verwachten, houdt de organisatie nog angstvallig stil. “Net als de vorige keer hebben we ook nu weer niet voor de hand liggende zangers en zangeressen weten te strikken”, stelt Niek. “Mensen waarvan je denkt: 'oh, kunnen die ook zingen?' Dat verrassingseffect is leuk. Voorlopig houden we de lippen stijf op elkaar, maar in aanloop naar de feestavond geven we via social media wel wat hints.”

Vakantiegevoel
De aankondiging voor Ongerakt Zingt deed het dweilorkest in stijl tijdens de pronkzitting. De stewardessen Conny van den Hoogen en Janneke van de Broek zongen het liedje Rio, dat aansluit bij het thema. Zaterdag 2 juni zijn er nog veel meer artiesten te bewonderen. De zaal van Het Wapen gaat om 20 uur open. Om 20.30 uur betreden de artiesten het podium om er een swingende avond van te maken. Wie wil er nu niet op vakantie? Kom genieten en ga mee op reis met Ongerakt.

Stewardessen Conny van den Hoogen en Janneke van de Broek zongen Rio.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties