Reek

Onderscheiding voor Opkikker-ambassadeur Lars van der Lugt (11) uit Reek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Lars van der Lugt (11) uit Reek heeft afgelopen zaterdag samen met zijn gezin kunnen genieten van de speciale Ambassadeursdag in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Deze dag werd hen aangeboden door Stichting Opkikker. Voor Lars werd deze dag extra bijzonder toen hij naar voren geroepen werd. Wat bleek? Hij kreeg de exclusieve Opkikkermedaille opgespeld, omdat hij zich zo inzet voor zijn zieke lotgenootjes.

Lars heeft in het verleden samen met zijn gezin een Opkikkerdag meegemaakt, omdat de ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Lars zet zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeur. Op die manier hoopt hij ook andere gezinnen te kunnen helpen. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Zaterdag werd Lars tijdens de ceremonie naar voren geroepen om de speciale Opkikkermedaille in ontvangst te nemen.

In 2017 heeft Stichting Opkikker voor ruim 1800 gezinnen met een langdurig ziek kind een Opkikkerdag georganiseerd. Langdurige ziekte vraagt immers van heel het gezin een enorm doorzettingsvermogen en een stukje afleiding op zijn tijd kan dan nét dat beetje extra energie geven. Ambassadeurs van Stichting Opkikker zetten zich in om ervoor te zorgen dat méér gezinnen de kracht van een Opkikkerdag kunnen beleven.
Als dank voor hun inzet, worden alle ambassadeurs ieder jaar uitgenodigd voor de Ambassadeursdagen, die ieder jaar op een andere locatie plaatsvinden. Dit weekend is voor de gezinnen een jaarlijks lichtpuntje en is een uitermate geschikt moment voor lotgenotencontact.

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer informatie over het werk van Stichting Opkikker is te vinden op www.opkikker.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties