Reek

Ondanks druilerig weer toch feestelijke opening ommetjes Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De Reekse ommetjes zijn een feit. Zondag 20 oktober zijn de tochten feestelijk geopend. Die eer was aan wethouder Moritz Böhmer. Hij werd bijgestaan door Docus de Das. Samen onthulden zij het informatiepaneel aan de Noordhoek. Chris de Bruin overhandigde namens de werkgroep een wandelstok aan Böhmer. Het is de bedoeling dat de wethouder deze doorgeeft zodra hij een ommetje heeft gewandeld. Zo ontstaat er een estafette.

De Reekse ommetjes komen voort uit het Reekse dorpsplan. “Waar de werkgroep destijds dacht dat het een van de eerste gerealiseerde punten zou zijn, is het nu een sluitstuk”, vat Böhmer samen. “Het duurde misschien wat langer, maar het resultaat mag er zeker zijn. Deze prachtige routes vormen een toevoeging voor de leefbaarheid van het dorp.”

Routes
Chris de Bruin sprak namens de werkgroep. Hij is blij dat de routes eindelijk af zijn, maar hij baalt nog steeds van de doorbroken route bij de Rijksweg N324. “Daar is het laatste woord nog niet over gezegd”, stelt hij. “We blijven ons inzetten voor een veilige oversteek van de Soeterstraat naar de Ploegstraat. Tot die tijd heeft dat ommetje een extra ommetje via de rotonde.” De rode route gaat door de oude straten van Reek, de groene route loopt over landgoed Koperhoeve, de blauwe route is een 'veldtocht' door de Overlaat en de zwarte route is de reeds bestaande komwandeling.

Knapzak
Na het officiële moment werd iedereen uitgenodigd om één of meerdere ommetjes te lopen. Bij de horecagelegenheden Onder Ons en De Linde kon men een knapzak halen plus speurtochten om de wandelingen nog wat leuker te maken. Ondanks het toch wat natte weer ging een flink aantal mensen op pad.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties