Reek

Nieuwe teken- en schilderlessen in Reek door Janna van Tiel

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Janna van Tiel geeft vanaf woensdag 6 maart in Reek weer nieuwe teken- en schilderlessen voor kinderen. De lessen vinden plaats op woensdagmiddag van 15.30 tot 17 uur. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zes lessen volgen van anderhalf uur.

Het is voor ieder kind heel belangrijk om zich creatief te kunnen uiten en zijn of haar eigen stijl te ontwikkelen. Daarom laat Janna tijdens haar lessen kinderen op een gezellige en ontspannen manier kennismaken met verschillende materialen zoals waskrijt, acrylverf, inkt, kleurpotlood, aquarelverf, pastelkrijt en houtskool. Ook probeert ze de deelnemers verschillende technieken aan te leren. Er zijn veel leuke opdrachten waarbij er genoeg ruimte is voor de ontwikkeling van fantasie en creativiteit.
De Reekse heeft veel teken- en schilderlessen gehad en volgde ook een aantal cursussen over tekenen met kinderen. Ze heeft creatieve therapie gestudeerd in Nijmegen en studeert momenteel voor docent beeldende vorming aan de Kunstacademie. "Tekenen en schilderen is belangrijk voor een kind", stelt Janna. "Hiermee ontdekken kinderen namelijk nieuwe inzichten en perspectieven. Ze verwerken met behulp van tekenen en schilderen ervaringen, ze leren zichzelf kennen en leren zich te uiten."

Creatieve ontwikkeling
Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen meedoen aan de lessen. Janna: "Elke leeftijdsfase heeft een eigen creatieve ontwikkeling en alle leeftijden kunnen daarom van elkaar leren. Ik pas mijn opdrachten aan op ieder kind in de groep en probeer ieder kind op zijn of haar niveau te helpen. Daarom heb ik een maximaal aantal van acht kinderen per groep. Binnen mijn lessen probeer ik een sfeer te creëren waarin iedereen zich veilig voelt en waar het niet alleen maar draait om resultaat."
De cursus bestaat uit zes lessen van anderhalf uur op de woensdagmiddag van 15.30 tot 17 uur in Reek. Na deze lessen is er in de zevende week een gezellige tentoonstelling waar iedereen welkom is om te bewonderen wat de kinderen allemaal hebben gemaakt. Voor meer informatie of aanmelding: janna.vantiel@hotmail.com of 06-31534371.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties