Reek

Nieuwe dienst van start: Zorgcoöperatie Reek Repareert

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Vanaf vrijdag 6 september kun je eens per maand terecht in De Babbelaer voor Zorgcoöperatie Reek Repareert. Elke eerste vrijdag van de maand zijn er van 14 tot 16 uur vrijwilligers aanwezig om te helpen met het herstellen van kapotte spullen. Daarbij kun je denken aan speelgoed, broodroosters, lampen, föhns, kleding en nog veel meer. Kleine reparaties aan fietsen en rollators zijn ook mogelijk. Kortom: alles wat het niet meer doet, kun je er laten maken.

Heb je iets dat kapot is? Neem het mee naar de reparatiemiddag. Voor de grootste kans op een succesvolle reparatie neem je reserveonderdelen mee van de dingen die kapot of defect zijn. Gereedschap is aanwezig bij De Babbelaer. Samen met de vrijwilligers wordt gekeken wat nodig is om iets te herstellen. Tip: kom op de fiets naar de reparatiemiddag en laat jouw verlichting meteen even controleren.
Het is tevens mogelijk lichte herstelwerkzaamheden aan kleding te laten verrichten: het aanzetten van knopen, vervangen van elastiek, repareren van gaten of scheuren, een zoom maken en noem maar op. De benodigde materialen, zoals garen, knopen en elastiek, dien je zelf mee te brengen. Om advies vragen mag ook.

Jong en oud
De reparatiemiddag is niet alleen bedoeld om kapotte spullen van de afvalberg te redden, maar ook om mensen uit Reek -jong en oud- met elkaar te verbinden. Iets repareren is leuk en helemaal niet zo moeilijk. Met een positieve houding kom je al heel ver. Heb je niets te repareren maar ben je wel op zoek naar een gezellig praatje? Wees dan welkom voor een kopje koffie of thee en voor de kinderen een glaasje ranja.
De diensten van de vrijwilligers zijn in principe gratis. Om deze activiteit in stand te houden, wordt een gift ter dekking van de onkosten erg op prijs gesteld. Nog beter zou zijn als zoveel mogelijk mensen uit Reek lid worden van de zorgcoöperatie. Wil je meer meten? Loop dan gerust eens binnen bij De Babbelaer.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties