Reek

‘Bestemmingsplan wijzigen’

Nieuwe coalitie maakt zich sterk voor Aldi in Reek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - De nieuw gevormde coalitie van Maashorst Vooruit, Progressief Landerd, RPP en VVD gaat zich sterk maken voor de komst van de Aldi naar bedrijventerrein Reek-Zuid. Dat blijkt uit het vandaag gepresenteerde coalitieprogramma van de vier partijen.

"Wij onderschrijven en ondersteunen datgene wat over Reek-Zuid is opgenomen in het Dorpsontwikkelingsplan Reek. Het realiseren van een regionale trekker (discounter) op Reek-Zuid is hier een onderdeel van. Wij verwachten dat er een aanzuigende werking vanuit gaat naar overige belangstellende ondernemers die zich op Reek-Zuid willen vestigen. Hiervoor willen we marktconforme randvoorwaarden creëren, waarbinnen we voor de overige gronden op Reek-Zuid perifere detailhandel willen toestaan."

'Belangrijk voor de leefbaarheid'
"De komst van een discounter op Reek-Zuid is belangrijk voor de leefbaarheid van de kern en kan een positief effect hebben op de toestroom van consumenten naar de winkels in Schaijk en Zeeland", stelt de nieuwe coalitie. "We starten een procedure op tot een bestemmingsplanwijziging op Reek-Zuid om een discounter te kunnen vestigen. Tegelijk met de bestemmingsplanwijziging stellen we een marktconforme grondprijs vast."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties