Reek

Tafels, stoelen, bureaus en kasten vervangen

Nieuw meubilair voor De Vlinder Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Het meubilair van De Vlinder aan de Mgr. Suijsstraat was hard aan vervanging toe. Een team van vijf medewerkers heeft dit project opgepakt en is er voortvarend mee aan de slag gegaan. Inmiddels is bijna het hele pand voorzien van nieuwe tafels, stoelen, kasten en bureaus. In de ruime hal zijn werkplekken ingericht.

De Vlinder is een zogeheten speciaal-onderwijsschool. Vijf dagen per week zitten de klassen vol met leerlingen die gedragsproblemen hebben. Dit kan een vorm van autisme zijn of een andere stoornis. Qua intelligentie kunnen ze het niveau van het reguliere basisonderwijs aan, maar door hun psychosociale problematiek halen ze dit niveau niet altijd. De meeste leerlingen komen uit de regio Landerd, Oss, Uden en Veghel.
Rust en duidelijkheid is voor hen belangrijk. Dat strookte niet met het meubilair in de klassen. “Soms wel drie of vier verschillende soorten in een lokaal”, vertelt leerkracht Daniëlle Manders. “De ene tafel was hoger dan de andere. Dat gaf te veel prikkels. Nu is er eenheid gecreëerd. Overal dezelfde tafeltjes en stoeltjes met een verstelbare voetensteun.”

Opknapbeurt
Niet alleen de leslokalen waren toe aan een opknapbeurt. “De spullen in de koffiekamer waren bij elkaar geraapt met onder meer twee verschillende keukenblokjes van marktplaats”, lacht Daniëlle. “Dat ziet er nu stukken beter uit. De hal hebben we meer functie gegeven door er werkplekken te maken. Ideaal als docenten een groepje apart willen laten werken. In de speelzaal is een nieuwe vloer aangebracht zodat de jongste leerlingen op school kunnen gymmen. Ook de rustige ruimte, waar kinderen even tot rust kunnen komen, is heel erg mooi geworden.”
Het oude meubilair is geschonken aan een stichting die net een school is gestart in Marrakesh. “De kwaliteit is beter dan de spullen die je daar ter plekke kunt kopen”, weet Daniëlle. “En het is ook heel duur. Het was goedkoper om alles met een grote zeecontainer te verschepen. Er is zoveel mogelijk meegenomen. Het is mooi dat onze oude meubels zo een tweede leven krijgen.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties