Reek

Eerste exemplaar voor Piet Zegers en Leo Verhoeven

Nieuw dorpsblad huis aan huis verspreid in Reek

Door Paul Verstegen

REEK - In Reek is zaterdag 30 januari voor het eerst het nieuwe dorpsblad huis aan huis verspreid. Het tijdschrift, met de eenvoudige titel Reek, is een bron van informatie voor de inwoners. Het initiatief is ontstaan naar aanleiding van de actiepunten uit het dorpsontwikkelingsplan. Piet Zegers en Leo Verhoeven namen zaterdagochtend het eerste exemplaar in ontvangst.

Initiatiefnemers zijn Paul Verstegen en Lieke Vogels. Zij hebben samen met vormgever Marleen Zwakhoven het volledige eerste nummer voor hun rekening genomen. Het blad draagt de ondertitel Goed Voor Mekaar. “Dat komt omdat we het in Reek voor mekaar hebben en goed voor mekaar zijn”, legt Vogels uit. “Denk aan de vele activiteiten die hier worden georganiseerd en de leuke en bijzondere mensen die hier wonen. Daar gaat dit tijdschrift over. Dat moeten we aan elkaar blijven vertellen.”

Covermodellen
Op de cover van het dorpsblad prijkt De H. Antonius Abt-kerk met daarvoor twee van de vele vrijwilligers die Reek rijk is. Piet Zegers en Leo Verhoeven zijn de mannen achter de knoppen in Het Wapen van Reek. Als er iets te doen is in het gemeenschapshuis - van pronkzittingen tot toneelvoorstellingen - dan zijn beide heren van de partij om het licht en geluid te doen. Zij kregen zaterdagochtend het eerste exemplaar overhandigd.
Daarna is het tijdschrift gratis huis aan huis verspreid in Reek, zowel in de kern als het buitengebied. “Op deze manier brengen we het nieuws bij de mensen binnen”, vertelt Verstegen. “We willen iedereen de mogelijkheid bieden om het blad te kunnen lezen. Voor belangstellenden buiten het dorp hebben we een postabonnement in het leven geroepen.”

Maart
De volgende editie, het maartnummer, verschijnt zaterdag 27 februari. De deadline voor het aanleveren van kopij is vrijdag 12 februari. “We zijn erg benieuwd wat de lezers van het blad vinden”, zegt Verstegen. “De eerste reacties zijn geweldig. Links en rechts krijgen we al wat tips. Mensen die zelf een goed idee hebben of nog iets missen, nodigen we uit dit met ons te delen. Het is een blad van, voor, door en over Reek. Allemaal samen zorgen we voor een goede invulling. Dus alle tips, artikelen, aankondigingen en nieuwsberichten zijn van harte welkom op nieuws@dereek.nl.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties