Reek

Muzis Landerd presenteert accordeonduo TOEAC

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986) vormen sinds 2002 het accordeonduo TOEAC. Accordeon, maar dan anders. Bij dit tweetal is het café aan de haven verder verwijderd dan ooit. Daar vallen ze mee op. Kom zondag 22 april naar Het Wapen van Reek om te luisteren hoe. Het concert begint om 12 uur.Kaarten zijn te koop aan de kassa en via www.muzis.nl.

Renée en Pieternel studeerden beiden aan het Fontys Conservatorium en aan The Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen waar zij hun Master behaalden. In september 2015 rondde TOEAC daar de ’solistenopleiding’ af. Bekroond met vele prijzen en onderscheidingen, worden ze erkend als toonaangevende jonge musici. Ze touren wereldwijd en produceren hun eigen programma’s.

Naast veelvuldige samenwerking met andere musici en componisten, zoekt TOEAC juist ook kunstenaars op van andere disciplines zoals dans, film, circus en theater, om zo een breed publiek te bereiken. Renée en Pieternal waren te horen en te zien in verschillende (internationale) tv- en radioprogramma’s waaronder Podium Witteman, De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden. Ze werkten samen met schrijvers, beeldend kunstenaars, documentaristen en dansers zoals Kader Abdollah, Regina van Berkel, Barbara van Loon en duo Strijbos van Rijswijk.
TOEAC speelde samen met orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, het Nieuw Ensemble, Orkest de Volharding, het Asko|Schönberg ensemble, het Malando Orkest, het Metropole Orkest en het Rotterdams Kamerorkest. Er zijn composities geschreven voor het duo door diverse musici. C. Farmakis en N. Ioakeim schreven zelfs een concerto voor twee accordeons voor TOEAC.

Het eerste album Nordic Music, met werken van Scandinavische componisten, verscheen in 2012. Deel twee, TOEAC Pictures..., kwam uit in 2013. In oktober 2016 verscheen de nieuwste CD met onder meer Strawinsky’s Petrushka. Renée en Pieternel zijn als hoofdvakdocenten verbonden aan het Fontys Conservatorium.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties