Reek

Muzis Landerd opent nieuw seizoen zeer verrassend

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Muzis Landert opent zaterdag 12 oktober het nieuwe seizoen met de voorstelling Nachtlicht. Mike Boddé op piano, zangeres Sterre Konijn en violiste Merel Vercammen nemen je mee in hun avontuur. Luisteren naar nachtmuziek in het schemerduister; nachtelijke jazz, nachtelijke improvisaties en ‘nocturnes’: de nachtmuziek uit de klassieke wereld. "Bij deze voorstelling zou ik het eigenlijk een compliment vinden als mensen slaperig worden", grapt Boddé. Hoe donker het ook wordt, de drie zorgen altijd dat er een vlammetje in de duisternis blijft branden; een nachtlampje van mooie muziek. Zaterdag 12 oktober om 20 uur in Het Wapen van Reek. Kaarten via www.muzis.nl of aan de kassa.

Mike Boddé maakte samen met zijn studiegenoot Thomas van Luyn in eerste instantie cabaret. Zij wonnen onder andere het Amsterdams Kleinkunst Festival en gingen daarna onder de naam Ajuinen en Look de theaters in. Hij werd bij het grote publiek bekend door zijn medewerking aan Kopspijkers, waar hij met veel succes allerlei bekende mensen imiteerde en een grote muzikale bijdrage leverde. Ook zijn tv-programma De Mike en Thomas Show werd bekend en leverde in 2007 de Beeld en Geluid Award op. Mike is nog steeds vaste gast in het programma Podium Witteman op zondag.

Sterre is heel veelzijdig: zij zingt van het Franse Chanson tot Bulgaarse volksmuziek, van jazz tot klassieke muziek en speelt viool en theremin. Sterre beweegt op het grensgebied van muziek en theater. Zij zong, speelde en componeerde voor diverse theaterproducties en geeft les aan de Arnhemse Toneelschool. Ze heeft in diverse concertzalen opgetreden, onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, maar ook in de fietstunnel onder het Rijksmuseum en op dertig meter hoogte boven Florence. Sterre was te horen en te zien bij diverse radio- en tv-programma’s, zoals Podium Witteman, De Wereld Draait Door en Radio 4. In 2014 won Sterre het Concours de la Chanson Alliance Française.

Violiste Merel Vercammen ging naar het conservatorium van Utrecht en studeerde daarna cum laude af aan het Royal College of Music in Londen. Hier behaalde zij haar Bachelor of Music en haar Master of Performance. Merel won de London Grand Prize Virtuoso Competition en het Prinses Christina Concours. Zij trad op in diverse concertzalen over de hele wereld, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, de ELBphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties