Reek

Uitzending vrijdag 13 maart rond etenstijd op NPO3

Mees van Gaal en Sien Engbers uit Reek doen mee aan Beste Vrienden Quiz

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Mees van Gaal (11) en Sien Engbers (11) uit Reek komen binnenkort op televisie. Ze doen samen mee aan de Beste Vrienden Quiz van Zapp. In dit spannende spelprogramma op NPO3 strijden twee teams tegen elkaar. De winnaar mag de volgende werkdag terugkomen. Wie vijf keer doorgaat, mag naar de grote finale in juni. De prijs is een geldbedrag, waarvan de helft aan een goed doel gedoneerd wordt. Vrijdag 13 maart, iets voor half zes 's avonds, zijn de twee groep-achters van basisschool De Kreek'l voor het eerst in actie te zien.

Mees en Sien hebben elkaar leren kennen bij peuterspeelzaal De Reekse Rakkertjes. Sindsdien zijn ze zo goed als onafscheidelijk. Bijna alles doen ze samen: ze zitten bij elkaar in de klas, voetballen samen bij Achilles Reek en zijn allebei lid van Jong Nederland.

Trampoline
Het lijkt het tweetal leuk om mee te doen aan de Beste Vrienden Quiz, een programma waar ze graag naar kijken. “De vorige keer was de inschrijving heel snel vol”, weet Sien te melden. “Dit seizoen hebben we het nog een keer geprobeerd. We hebben een filmpje opgenomen op de trampoline om onszelf voor te stellen. Dat stond er in een paar keer op. Dat hebben we vorig jaar rond de meivakantie ingezonden.”
Daarna blijft het lange tijd stil. Pas na de zomervakantie worden Mees en Sien uitgenodigd voor een castingdag in Hilversum. Daarna hoeven ze niet zo lang te wachten. Twee dagen later al krijgen ze bericht dat ze mee mogen doen aan de opnames. “Toen hebben we het pas aan anderen verteld”, zegt Mees. “Tot die tijd hebben we het geheim gehouden. Op school hebben we het tegen onze klasgenoten gezegd.”

Opnames Hilversum
De opnamedag is woensdag 18 december. “Die dag staakten de boeren”, blikt Mees terug. “Het was voor ons spannend om op tijd in Hilversum te zijn. We hebben voor de zekerheid de trein gepakt. We werden aangemoedigd door onze ouders en vrienden. Die waren ook meegegaan. Op de terugweg hebben we op het station met z'n alleen een frietje gegeten.”
De Beste Vrienden Quiz maakt per opnamedag vijf uitzendingen. “Als je wint, ga je door naar de volgende show”, legt Sien uit. “Bij verlies moet je direct naar huis. Onze eerste show was de derde opname van de dag. Ik wil best verklappen dat we ook in de vierde en vijfde opname van de dag zitten.” Het gaat zelfs zo goed dat Mees en Sien vrijdag 20 december terug mogen. “Daarover zeggen we nog niets”, lachen de vrienden in koor. “De mensen moeten zelf maar kijken of we de finale halen.”

Smoelsjoelen
Mees en Sien hebben heel veel lol gehad tijdens de opnames. Vooral het smoelsjoelen viel in de smaak. “Gelukkig kan Mees heel goed sjoelen”, zegt Sien. “Hij moest een oreokoekje recht in mijn mond schuiven. Het was in één keer raak.” “Ja”, vult Mees aan, “en ik heb een paar keer op Zlatan gezeten. Dat is een rodeospin die er niet van houdt als iemand op zijn rug zit. Sien zat op een fiets en moest zo hard mogelijk trappen om het zwaailicht af te laten gaan. Als je erop blijft zitten dan krijg je een punt, maar als je eraf valt dan ben je de beurt kwijt. Verder vond ik de tekenopdracht Krabbel en Babbel heel leuk.”

Show kijken
De eerste aflevering van de Beste Vrienden Quiz met Mees en Sien is vrijdag 13 maart. Het spelprogramma is rond etenstijd te zien op NPO3 en begint meestal tussen 17.15 en 17.30 uur. Maandag 16 en dinsdag 17 maart zijn Mees en Sien sowieso ook op televisie te zien. Als ze blijven winnen dan zijn ze mogelijk woensdag 18 en donderdag 19 maart ook nog te bewonderen.

Mees van Gaal en Sien Engbers met hun Beste Vrienden Quiz-truien.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties