Reek

Landerds college geeft groen licht voor 'tijdelijke' Aldi in Reek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Het Landerdse college van B & W besloot dinsdag een vergunning te verlenen aan een tijdelijke Aldi-supermarkt in Reek voor een periode van maximaal 10 jaar. Dit op de locatie tegenover het Tinq-tankstation aan de Monseigneur Borretstraat.

De Aldi geeft de voorkeur aan een tijdelijke vestiging in Reek om in die periode te kunnen beoordelen of een permanente winkel op deze locatie voor hen haalbaar is. In het coalitieakkoord staat dat de gemeente een discounter op Reek-Zuid wil faciliteren.

Negatieve effecten
In het uitgevoerde koopstromenonderzoek staat dat een supermarkt in Reek mogelijk negatieve effecten heeft op Schaijk en Zeeland. Het college wil daarom vooralsnog geen medewerking verlenen aan een permanente discounter. Wethouder Hans Vereijken: “Een Aldi in Reek is een van de speerpunten uit het coalitieprogramma. Het is ook een belangrijk onderdeel van het Dorpsontwikkelingsplan waar veel Reekenaren zich actief voor inzetten. De komst van de Aldi naar Reek is een opsteker voor de leefbaarheid van dit mooie dorp”.

Bezwaarmogelijkheden
Na vergunningverlening op 11 maart krijgen belanghebbenden gedurende een periode van zes weken de gelegenheid bezwaar te maken tegen de vergunning. Bewoners en ondernemers uit Landerd krijgen gedurende de tijdelijke periode dat de nieuwe winkel is geopend de gelegenheid een onderbouwde reactie te geven waarom zij voor of tegen een permanente discounter in Reek zijn. Tevens vindt binnen de periode van tien jaar opnieuw koopstromenonderzoek plaats. Deze input kan de gemeente gebruiken voor de beoordeling van een eventueel verzoek om een permanente discounter op Reek-Zuid te laten vestigen.

|Doorsturen

anton coolen

2020-03-10 14:56:51

Ja, dat zijn de coalitieafspraken.

Alle deskundigen, ja echte deskundigen, Provincie, MKB etc., vinden het totaal belachelijk, een tijdelijke Aldi (mij persoonlijk maakt het niets uit). Rapporten allemaal negatief en zo kunnen wij doorgaan.

Doch het spelletje was uitgestippeld en dat is Uden en de burgemeesters goed uitgekomen. Wel was afgesproken dat de belofte Aldi geëfectueerd moest worden voor de beroemde vergaderingen over het herindelen deze week en de komende weken. Slim. RPP speelt op zeker, dus vandaag is het definitief beklonken.

PL heeft zijn wethouder Böhmer bedongen en gekregen. Dus alle beloftes zijn in een klap weg. KIEZERSBEDROG.

Maashorst Vooruit heeft gekregen wat men tijdens de verkiezingen ook voor ogen had. "Knap stukje onderhandelen".

Alles wat beloofd is tijdens de verkiezingscampagne is verder als wisselgeld ingeleverd.

Ja, een Aldi is voor de RPP veel belangerijker dan een keuze van de burgers in Schaijk voor de lange termijn.

En de carrière van wethouder Böhmer is belangrijker dan zijn vele beloftes tijdens de verkiezingen.

HET SPEL IS BLIJKBAAR GESPEELD of hopelijk schijnbaar. De burgers van Schaijk hebben voorlopig of definitief het nakijken.

Blijf gezond.

Het zal ze denk ik allemaal worst zijn. Want na de fusie met Uden is het voor hen voorbij. Dus allemaal kortetermijnpolitiek.

Knap werk, burgemeesters. 

De grote ruil is: Schaijk moet naar Uden, zonder beloofde terugkoppeling.

Guus Weitzel

2020-03-10 15:18:59

Niet alleen een belangrijk besluit voor de leefbaarheid in Reek, maar vooral een belangrijk besluit voor de gehele gemeente Landerd en al haar inwoners, omdat dit een belangrijke impuls gaat geven voor de invulling van Reek Zuid. Een terrein wat al meer dan 10 jaar braak ligt en waar elke inwoner van Landerd inmiddels ruim €200 aan rentelasten voor heeft moeten dragen. Een pluim dus voor dit college en de coalitie, die out-of-the-box durven denken en handelen in het algemene belang van inwoners van Landerd!

Nico degen

2020-03-10 15:36:53

Denken in het algemeen belang daar moet je toe in staat zijn. De belangrijkste eigenschap is een reusachtige ego en verder geld genoeg om een politieke partij te financieren. Helaas zijn mensen zelf in staat om na te denken en was de gefinancierde partij zo maar verdwenen en voor Anton zo zegt hij, is het spel. Het is nooit een spel als het over de belangen van burgers gaat.

Roel van Schaijk

2020-03-10 16:28:04

Anton,

Je wordt onnauwkeurig, wat erg slordig overkomt. PL is altijd voor de supermarkt in Reek geweest, stond ook in het programma van PL, dus in dit geval is dit het inlossen van een verkiezingsbelofte, jazeker! Scherp blijven, Anton.

Dat de tijdelijke locatie in een weiland ligt i.p.v. op het nagenoeg lege Reek-zuid, dat begrijp ik dan weer niet zo goed.

Gr Roel 

anton coolen

2020-03-10 17:02:51

Roel, 

Sorry. Uiteraard weet ik dat PL voor de Aldi is. Is ook te begrijpen, electoraal in Reek. Ik geef aan dat PL een wethouder heeft bedongen en daar Schaijk voor aan Uden heeft gegeven. Sorry dat ik het niet goed heb uitgelegd. Voor de duidelijkheid: ik heb alle programma's van partijen op mijn bureau liggen .

Uiteraard lees ik ook dat op de locatie die geld kost, geen ALDI komt. Doch het is voor mij geen item om over te discussiëren.

Ik begrijp de RPP heel goed. Ik heb ook aangegeven dat het mij niet uitmaakt. Als liberaal geldt: vrijheid, blijheid.

Voor mij gaat het er alleen om, zoals ook bij velen van PL, dat wij willen kiezen: Uden of Oss. Maar dat is denk ik inmiddels wel duidelijk.

We zijn voor de gek gehouden. Slimme burgemeester!

Ik vertrek naar Frankrijk, dus het beloofde etentje en wijntje bij de Broksteeg komt in april.  Toch dank dat je mij wijst op vermeende fouten. Zo hoort het ook.  

Blijf gezond. Hopelijk is men zo verstandig dat er geen publieke opkomst is bij de raadsvergadering. Zie mijn eerdere bericht.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties