Reek

Lachen, gieren, brullen tijdens Reekse pronkzitting

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

KELERIJK - Drie keer stonden de Reekse artiesten afgelopen weekend op het podium voor de pronkzitting van het Kêlerijk. Het waren stuk voor stuk geweldige shows vol vermaak en vertier van eigen bodem. Ook had het programma enkele serieuze momenten. Zo ontving Harrie van Dongen het KeeKelebeeldje uit handen van Prins Tuut vanwege al zijn inzet voor Reekse senioren. Niek Kouwenberg van dweilorkest Ongerakt kreeg de 3xRRR-onderscheiding omdat hij zich verdienstelijk maakt voor de Reekse carnaval.

Ongerakt blaast de sfeer erin met meerdere nummer, vervolgens opent presentatrice Miranda van Beek de avond. De Prinselijke Dansgarde begint met de gardedans in hun nieuwe pakjes. De eerste act is een eigen lied van Prins Tuut, Prinses Karin, Grootvorst Mark, Groothertogin Patricia en de Raad van Elf. “Tuuut tuuuuuuut, we zijn er weer”, zingen ze.
Daarna betreden de dames van Bodystyle - Ans Janssen, Anja van den Hoogen en Susan Hendriks - het podium voor de cursus paaldansen voor seniorenbeginners. De fysiotherapeuten van Praktijk Den Hoogen zorgen met hun zwartwitte dans voor een visuele verrassing. De laatste sketch voor de pauze komt van konijnenfokker Hent, een alias van Henk van den Hoogen. Op ludieke wijze toont hij een serie 'konijnenportretten' van bekende personen uit de regio.

Aapjes kijken
Na de pauze is het Ongerakt dat de show steelt. Met een live variant op de oude aapjesmuziekbox van de V&D verrast het dweilorkest het publiek met humor en muziek. De dansgarde komt nog eenmaal op het podium, nu voor de hippe showdans. Ans en Elly Klievink en Corry en Gertie Theunissen van Sissi gaan koken met sterren, maar alles loopt letterlijk in de soep.
Rond de klok van elf uur is het tijd voor een sportief spektakel. Rob Janssen en Peter Zegers doen mee aan een groot toernooi in Finland. Het deskundige commentaar komt van Jos Verstegen. In de volgende act stelen Prins Tuut en Gerry Kuipers een Ferrari en rijden door Reek en de omgeving. Onderweg komen ze allerlei kleurrijke figuren tegen. De afsluiter is voor Bart Kouwenberg en Dirk School. Het droge duo bespreekt als twee ambtenaren het leven.

Grande finale
De grande finale is een Reekse versie van Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht. Alle artiesten staan inmiddels weer op het podium en zingen mee. De mensen in de zaal klappen vrolijk op de maat. Daarna gaat het feest in de foyer van het dorpshuis nog door tot in de late uurtjes.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties