Reek

Laatste keer Reek Explodeert: 1 januari om 0.30 uur

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Het eerste evenement voor 2020 is Reek Explodeert. Vanaf 0.30 uur zijn inwoners van het dorp en andere belangstellenden van harte welkom op het sportpark van Achilles aan de Mgr. Suijsstraat 35. Na deze laatste keer valt het doek voor het toch wel populaire evenement. Dat heeft met wet- en regelgeving te maken. Om het niet als nachtkaars uit te laten gaan, pakt de organisatie uit met een professionele vuurwerkshow. Daar zijn de afgelopen weken de middelen voor bijeen gebracht. Zo belooft het een onvergetelijke afsluiter te worden.

|Doorsturen

Maria

2019-12-25 01:16:54

Jammer genoeg kan ik er niiet bij zijn, maar heb wel ooit een show gezien tijdens de zomerfeesten in Nijmegen.

Is er niet iemand die vriendjes heeft gemaakt via serous request? Ik draag zulke initiatieven een warm hart toe. Ik was blij dat het knallen wettelijk ingekort is.

Ik woon in een straat op enkele plekken bijzondere effecten op vuurwerkknallen... Favoriete plek voor heel veel jeugd. Doen het bij daglicht alleen met soort van bommen. Als je niet zoveel te besteden hebt. Ja, dan moeten de speciale effecten op een andere manier bereikt en versterkt worden. Maar ook in Oss in het centrum is daar zoiest als het gängske. Oss maakte toen ook de primeur door er steekproefbekeuringen uit de delen aan de jeugd die zich niet hield aan de wet. Via Social Media weet de rest van ze het dan ook via een lopend vuurtje. Bij wijze van spreken dan.

Maar misschien dat er een uitnodiging aan die club kan gaan?

Ze waren benieuwd naar de festiviteiten in Reek en ze liepen langs de rand. De rest van Nederland ondertekent ieder jaar de steeds weer ontbrandende discussie over vuurwerk.

Dit jaar heb ik geen idee, want ik heb het voor 0% gevolgd.

In de tijd van het knallen wat de hele dag duurde...

Ja, toen heb ik wel eens iets gepost en petities ondertekend.

Ik vind het jammer dat het niet meer mag. Ik wist het wel dat het vanwege veiligheidsvoorschriften niet mocht. Maar als iets zo goed werkt. Kijk eens naar Scheveningen wat daar gaande is.

Maria

2019-12-25 01:34:42

Heeft niet een van jullie een leuk contact gelegd via serous request? Uitnodiging voor dit bijzondere festijn is snel verzonden.

Je moet alleen de juiste personen vragen. Nee heb je en ja an je krijgen. Prettige en fijne jaarwisseling!

(Ik ben alleen maar geboren aan de grens van Schaijk en Reek. Maar aan de andere kant. Ik weet nog dat er nog onvrede was over de samenvoeging van Reek en Schaijk. Roem Rijk Reek werd toen ng verbasterd tot Reekse Rotte Rommel. Als je niet in Reek geboren was danhoorde je er niet bij. Ik kon niet weten dat er ooit een echt gemeentehuis van Reek in Reek heeft gestaan.

Ik was er ook een tijd niet meer. Ik zag jullie via serious request.
Daar hoorde ik ze praten dat ze benieuwd waren of het in Reek ook zo'n feestgangers waren als in Schaijk. Zoiets, maar ze waren benieuwd. Ze hebben niets gezien. Ik zeg maar wat.

Maar ik zeg niks over kerstboomverbranding. Dat was vroeger de vreugdevuur munitie. In Amsterdam wel eens vreugdevuur zien ontbranden bij de kerk aan het einde van de Vondelstraat. Stond naast iemand naast een boom waar een dikke tak uit geschoten werd met een zelf gemaakte vuurpijl. Ja, ze stonden met een stuk hout naast me. Geen idee dat het van een vuurpijl was.

Maar Reek is niet Amsterdam. IamReek? Nee, dat bestaat niet.

IkbenReek? Nee, ik en Reek? Fijne Feestdagen allemaal!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties