Reek

'Van Stille Nacht tot Das Neugeborene Kindelein'

Kerstconcerten van Stadskoor Grave in Reek en Grave

Door Freddy Klooté

GRAVE/REEK - Voorzitter/penningmeester Jan Poodt van Stadskoor Grave is best wel trots op het programma waarmee “zijn” koor tijdens de twee Kerstconcerten voor de dag komt: “We hebben er een soort Duitse lijn in zitten. Met twee enorm moeilijke liederen. Ik heb mensen van buiten het koor gesproken, die me vol verbazing aankeken toen ik vertelde dat O Heimat reiss die Himmel auf en das Neugeboren Kindelein in ons repertoire zat. Er werd bedenkelijk gekeken. “Als dat maar goed gaat”, was de algemene teneur. Trudy Degen, concertcoördinator, pr-vrouw en verzorger van de nieuwsbrief, weet wel zeker dat het gaat lukken: “We oefenen keihard. Hebben er al een paar extra repetities opzitten en we hebben Geert Verhallen als dirigent. Die is zo bijzonder gedreven dat hij ons aan de hand meeneemt in de muziek”.

Op 15 december om 15 uur maakt het Stadskoor Grave haar debuut in de gemeente Landerd, met hun Kerstconcert in de Antonius Abtkerk. Met medewerking van het strijkersensemble. Een week later zingt het koor in de St. Elisabethkerk in Grave. De aanvang is ook hier om 15 uur.

Programma
“Ik zal de liederen die we zingen opnoemen”, zegt Jan Poodt, maar de volgorde staat nog niet vast. Na de ontvangst met de uitreiking van het programmaboekje, kondigt onze speaker, Frans Maasen de eerste drie liederen aan. In de voorlopige volgorde zijn dat: Es ist ein Ros entsprungen, Ave Maria en O Heiland reiss die Himmel auf. Frans Maasen kondigt de volgende vier liederen aan: Verlei huns Frieden, Stille Nacht, Das Neugeborene Kindelein, en Quem Pastores. Daarna spreekt burgemeester Lex Roolvink zijn inmiddels befaamde Kerstgedachte uit. Verbazingwekkend, telkens weer, hoe hij de actualiteit in de Kerstgedachte kan verweven. Tijdens het daarna volgend Intermezzo wordt een verrassing uitgedeeld aan alle bezoekers. Ook een traditie is het Kerstverhaal dat gebracht wordt door onze eigen Trudy Degen. Daarna volgen tot slot nog vier liederen: Silver bells, Have youself a little Christmas, Ding dong! Merrily on high en Tollite Hostias”.
Trudy Degen: “Het concert is gratis. Maar gelet op de hoge kosten die dit concert met zich meebrengt vragen wij een vrijwillige gift. Nog een praktische wenk. Kom op tijd want de vorige concerten waren tot de laatste plaats bezet”.

Stadskoor Grave
Trudy: “Ons koor bestaat uit 54 zingende leden. 19 sopranen, 21 alten, 6 bassen en 8 tenoren. Je ziet wel dat we best nog wat aanvulling kunnen gebruiken van vooral mannelijke koorzangers. Kom dus gewoon eens kijken op onze repetitieavond in Catharinahof, op maandagavond vanaf 19 uur. Als je eenmaal de sfeer hebt geproefd dan zul je je helemaal kunnen vinden in onze leuze: “Zingen bij “Stadskoor Grave” is een feest van muzikale verwondering”. Ik ga verder met ons koor. De dirigent is Geert Verhallen. De pianiste is Selma Peters, die na het concert in Grave wegens familieomstandigheden na twee jaar helaas afscheid van ons neemt. Ze heeft onze begeleiding met veel plezier en ambitie gedaan, zowel bij de repetities als bij de concerten. We vinden het erg jammer dat ze moet vertrekken”.
“Tijdens de komende Kerstconcerten krijgen we steun van dwarsfluitiste Wendy Verhaaren en een professioneel strijkersensemble”, vult Jan aan.

Jubileumjaar
Jan: “Deze twee concerten zijn de aanloop naar het grote Jubileumjaar. Volgend jaar vieren we ons 65-jarig bestaan, met als grote apotheose de grote Jubileumconcerten. Op 3 oktober 2020 de try-out en op 10 en 11 oktober de concerten in de Filmzaal van de Generaal de Bonskazerne. Met naast onze liederen, die in een speciale lichtshow zullen worden gezongen ook nog een spectaculaire lasershow. Een briljanten verjaardag met muziek en licht. Voor die concerten kunnen gastzangers en –zangeressen met koorervaring zich nog altijd opgeven. Via www.stadskoor_grave.nl of telefonisch bij Trudy op 06-40796174.

Volgend jaar volgt vast nog een herinnering. Trudy Degen is er de geschikte pr-vrouw voor. Maar noteer het voor alle zekerheid maar vast in uw agenda.

 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties