Reek

Kennismakingsavond nieuwe inwoners van Reek druk bezocht

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Daar zaten ze dan in Het Wapen van Reek: zo’n dertig onbekende mensen, oorspronkelijk afkomstig uit onder meer Den Bosch, Arnhem, Nijmegen, Geffen en Heesch. Ze kenden elkaar niet, maar hadden toch één ding gemeen: ze wonen nu in Reek. Sommigen waren nog zo nieuw in het dorp, dat ze het gemeenschapshuis uiteindelijk met behulp van Google Maps hadden weten te vinden. Daar konden ze op 5 juni kennis maken met elkaar, met de geschiedenis van het dorp en met Reek anno 2018.

Ton Cruijsen trapte de avond af met een verhaal over het ontstaan van Reek en de ontwikkeling van boerendorp naar burgerdorp. “Interessant” en “verassend” waren de reacties van de aanwezigen. Eén van de nieuwe inwoners vertelde: “Ik ben hier komen wonen vanwege de ligging van ons nieuwe huis: dichtbij de bossen, veel ruimte én bij de snelweg in buurt. Reek kende ik helemaal niet. Ik besef me na dit verhaal pas dat we nu ook bij een gemeenschap horen.”

Pubquiz
Na een korte pauze konden de aanwezigen in een pubquiz hun actuele kennis van Reek testen en uitbreiden. In kleine teams ontdekten ze wie nu eigenlijk Sjaak van Tilburg is, waar je verwacht wordt wanneer bij 'Van de Geijn' afgesproken is, welke verenigingen er zijn en dat Reek onder meer bekend is vanwege de goede jeugdzorg in het dorp.
De avond werd afgesloten met een borrel waarbij er volop de gelegenheid was om kennis te maken met de andere nieuwe inwoners. Tijdens de borrel werden nog volop vragen gesteld aan elkaar en aan de 'oude inwoners' die de aanwezigen graag verder wegwijs maakten in bijvoorbeeld het verenigingsleven of andere praktische zaken. Daarnaast kregen de aanwezigen als eersten de folder van de nieuwe komwandeling uitgereikt.

Succesvolle bijeenkomst
“Geweldige avond” en “Wat een warm welkom is dit, nu zijn we nog blijer dat we voor Reek hebben gekozen” waren enkele reacties die aan het einde van de avond te worden. Kortom, deze bijeenkomst was een groot succes. Organisatoren Ton Cruijsen, Larissa Weitzel, Janneke van Hees-Nooijen en Wilma Hendriks overwegen om over anderhalf jaar weer een bijeenkomst te beleggen voor de inwoners die dan nieuw zijn.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties