Reek

Kêleströpers schrappen activiteiten voor carnaval 2021

Door Harold van den Berg van Carnavalsvereniging De Kêleströpers

KELERIJK - De afgelopen weken is er overleg geweest tussen de carnavalsverenigingen uit Reek, Schaijk en Zeeland met gemeente Landerd over het al dan niet door laten gaan van activiteiten in aanloop naar en tijdens de carnavalsdagen van 2021. Het coronavirus en de bijbehorende maatregelen vormen een behoorlijke belemmering. Daarom heeft CV De Kêleströpers uit Reek besloten om alle activiteiten te schrappen.

Volgend jaar geen carnavalsoptocht in het Kêlerijk.

 

Door de anderhalve meter afstand, de beperkingen binnen de horeca en het hanteren van andere maatregelen om het virus in te dammen en te bestrijden zijn tijdens carnavalsactiviteiten lastig tot eigenlijk niet uitvoerbaar. Daarbij komt dat de gezondheid van alle deelnemers het belangrijkste is. "Carnaval is een feest van ons allemaal en we moeten er ook samen zorg voor dragen dat dit voor iedereen op een goede en veilige manier kan verlopen", stelt het bestuur. "Onder de huidige omstandigheden en de middelen die wij als carnavalsvereniging ter beschikking hebben is dit helaas niet mogelijk. Daarom hebben we in samenspraak met de gemeente besloten om alle activiteiten in aanloop naar en tijdens de carnavalsdagen van 2021 te schrappen, met uitzondering van een aantal, nog nader te bepalen, activiteiten van het jeugdcarnaval." Deze commissie is zich nog aan het beraden hoe, waar en in welke vorm een aantal activiteiten voor de jeugd, binnen de daarvoor geldende regels, doorgang kunnen vinden. Zij komen daar op een later tijdstip op terug.

'Onwerkelijk en stil'
Ook in deze roerige en bijzondere tijden blijven Prinses Debby en Hertogin Josje het Kêlerijk besturen en aanvoeren, alleen zal dit niet kunnen op de manier zoals we dat altijd gewend zijn. Geen pronkzitting, geen Erewijn, geen carnavalsbal, geen optocht, geen prijsuitreiking en geen dinsdagmiddag. "Het zal onwerkelijk en stil zijn", stelt het bestuur. "Wie had dit ooit kunnen bedenken? Maar helaas zitten we er middenin en moeten er nu lastige en verdrietige keuzes gemaakt worden. Met de inzet van velen gaan we het carnaval in ons Kêlerijk levend houden en blijven we het onder de aandacht brengen. Het bestuur, Prinses Debby, Hertogin Josje en hun hele gevolg hopen op betere tijden, maar vooral dat iedereen gezond mag blijven, zodat we in 2022 weer samen een prachtig feest met carnaval kunnen en mogen vieren. Let een beetje op elkaar en zorg goed voor jezelf en voor anderen. Op die manier kunnen we de boodschap van carnaval toch uit blijven dragen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties