Reek

Kêleströpers Reek maken nieuwe start

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

KELERIJK - Carnavalsvereniging De Kêleströpers maakt dit jaar een nieuwe start. De vereniging, die in 1962 is opgericht en 55 jaar bestaat, steekt het carnaval in Reek in een geheel nieuwe jas. Na de sluiting van de laatste dorpskroeg afgelopen jaar, verhuizen alle carnavalsvierende Kêleströpers naar gemeenschapshuis Het Wapen van Reek, dat omgetoverd gaat worden tot een ware carnavalstempel.

Vele handen zijn uit de mouwen gestoken om met de carnavalsdagen Het Wapen van Reek een nieuwe inrichting te geven. Er komt een bruin café met de naam Whiskeybar, een Brabants eetplein en de grote zaal wordt omgetoverd in een Spiegelzaal met de uitstraling van een ouderwetse Spiegeltent. Ook de gevel van het dorpshuis ondergaat een flinke metamorfose. Een stevige uitdaging en goede impuls voor het Reekse carnaval.

Leut en plezier
Het programma voor de carnavalsdagen staat garant voor veel leut en plezier. Op vrijdagmiddag geeft de KBO de aftrap met het jaarlijkse carnavalsbal. In de vroege avond gaat de jeugdcarnaval van start. Rond 20.30 uur wordt de nieuwe carnavalstempel door een feestelijke openingshandeling in gebruik genomen. Daarna zet One Dollar Quartet deze openingsavond voort in de Whiskeybar. Zaterdagavond is er een feestavond met topband Band with Benefits gepland.
Na de carnavalsmis in de kerk op zondagmorgen om 11.30 uur, trekt vanaf 14 uur de optocht door de straten, gevolgd door de prijsuitreikingen. Voor de mooist versierde straat van het dorp is er dit jaar een straatprijs te verdienen. Op maandagavond is er een programma voor de jeugd. Op dinsdagmiddag houdt de jeugdcarnaval vanaf 14 uur een middag voor jong en oud, gevolgd door een Hollandse middag en avond waarbij de beste Reekse carnavalskrakers de revue passeren. Om af te sluiten met de woorden van Prins Tuut: ‘Mè deez daag kregde die lach nie van ons gezicht’.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties