Reek

Kêleströpers maken zich op voor eerste boerenbruiloft in jaren

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

KELERIJK - CV De Kêleströpers staat in de startblokken voor een nieuw carnavalsseizoen. Het programma is verder verbeterd, waardoor het feest dit jaar nog grootser wordt. Op zondag hoef je bijvoorbeeld na de optocht niet meer naar huis, want je kunt in Het Wapen gewoon een hapje eten krijgen. De prijsuitreiking van de jeugd en volwassenen volgen direct op elkaar. Op die manier kan het feest constant doorgaan. Carnavalsdinsdag is de boerenbruiloft terug van weggeweest. Gestoeld op tradities van vroeger, maar in een modern en humoristisch jasje.

 

Zondag steekt CV De Kêleströpers dit jaar anders in. “Het werkt niet als mensen tussendoor naar huis moeten om te gaan eten”, weet Vincent van Gaal inmiddels uit ervaring. “Daarom pakken we het nu anders aan. Na de optocht is er eerst feest buiten op straat. Vervolgens start de prijsuitreiking van de jeugd. In tegenstelling tot eerder plakken we daar direct de bekendmaking van de winnaars bij de senioren achteraan. Daarna trekken we het feest in één keer door tot middernacht, tot mensen moe zijn en naar huis gaan. Door het zo te doen, hoef je tussendoor niet ergens anders wat te gaan eten. Dat kan gewoon in Het Wapen. Maak je dus maar op voor een avondje lekker ouderwets doorzakken.”
Bart en Alex zorgen die avond voor het muzikale vertier in de Whiskeybar. Dit akoestische duo uit Nijmegen timmert al jaren met succes aan de weg. Het repertoire is even uitgebreid als verrassend. Meezingen gegarandeerd. “Je hoeft dus na de optocht niet naar huis, maar kunt gewoon ter plekke iets eten en daarna lekker feesten tot middernacht”, benadrukt Vincent nogmaals.

Huwelijksvoltrekking
Dinsdag 5 maart vindt er voor het eerst sinds lange tijd weer een boerenbruiloft plaats in Reek. “Een unieke huwelijksvoltrekking in een modern jasje”, stelt Twan Martens. “Het boerenbruidspaar, Ad van der Zanden en Gerrie Meggelaars, wordt eerst voor de wet in het onecht verbonden. Daarna is er nog een ludieke huwelijksmis. Aansluitend volgt een receptie met feestavond. Zoiets is niet compleet zonder geweldige muziek. Daarom zijn we blij dat we Orkest Jersey bereid hebben gevonden op te treden. De band met Reekse roots maakt het feest helemaal compleet.”
Iedereen is van harte welkom om dit mee te maken. De plechtigheden starten om 16.30 uur in Het Wapen. Twan: “Het zou natuurlijk leuk zijn als de gasten van de bruiloft in stijl komen. Dus in authentieke boerenkleding. Iedereen heeft wel ergens een boerenkiel of zakdoek liggen. Doe een beetje je best. Wie weet win jij wel de prijs voor meest originele boer of boerin.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties