Reek

Groot feest in Spiegelzaal en Whiskeybar

Kêleströpers klaar voor vijf dagen carnaval

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

KÊLERIJK - Het aftellen tot carnaval is begonnen. Het Wapen van Reek is met de Whiskeybar en Spiegelzaal weer omgetoverd tot een waar carnavalsparadijs, Prins Mark en Prinses Dianne staan te popelen om er een paar onvergetelijke dagen van te maken en de Kêleströpers hebben een knallend programma in elkaar gedraaid waarbij gezelligheid tot in de late uurtjes gegarandeerd is. Jong en oud zijn uitgenodigd om dit volksfeest in Reek mee te vieren.

De jeugdcarnaval bijt vrijdag 9 februari om 19 uur het spits af in de Spiegelzaal. Ouders en andere feestvierders van harte welkom in de Whiskeybar. Daar speelt vanaf 21 uur Eightball Boppers, een smeuïge rockabilly band. Swingender kun je de carnaval niet beginnen. Een dag later zijn het De Bijtels die de live muziek verzorgen. Deze coverband met feestgarantie trad nog geen halfjaar geleden op in De Nieuwe Linde. Mensen die er toen bij waren, kunnen zich vast nog het energieke optreden herinneren. De Whiskeybar en Spiegelzaal zijn zaterdag vanaf 21 uur open.

Straatprijs
Traditiegetrouw begint carnavalszondag, 11 februari, met een mis in de H. Antonius Abt. Vanaf 14 uur trekt een bonte optocht door het dorp. Dit jaar wordt voor de tweede keer de Reekse Straatprijs uitgereikt. Bewoners worden uitgedaagd om hun straat op zo ludiek mogelijke wijze te versieren. Om 17 uur wordt op dezelfde plek als vorig jaar, buiten naast Het Wapen, bekendgemaakt welke straat er met de hoofdprijs vandoor gaat. Behalve de eer van een jaar lang de 'mooiste straat van Reek' te zijn, krijg je als groep ook een pakket met onder meer een fust bier om een straatfeest te vieren. Dit om de saamhorigheid in de buurt te bevorderen. 's Avonds is de Spiegelzaal het domein van de Party Criminals met hun doldwaze show.

Jong en oud
Maandag is er in de Spiegelzaal weer een discotheek voor de jeugd. De Whiskeybar is dan ook geopend. Dinsdag 13 februari is het programma voor jong en oud. Dit begint al om 14 uur. Vanaf 17 uur is er een pubquiz in carnavalsstijl met veel live muziek, leuke prijzen en de nodige gekkigheid.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties