Reek

Kêlerijk krijgt nieuwe hoogheden op zaterdag 18 november

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

KELERIJK - Op zaterdag 18 november gaat het Kêlerijk gaat een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het Reekse carnaval in. Er zijn nieuwe hoogheden gevonden die tijdens de carnavalsdagen en alle activiteiten die daarmee verbonden zijn, willen gaan leiden en besturen. Onduidelijk is nog om hoeveel personen het gaat. Het Kêlerijk heeft in de afgelopen jaren al diverse nieuwe functies en personen op hoge posities mogen verwelkomen. Zo verschenen er in de afgelopen jaren prachtige pages, een Opperströper en een groothertogin ten tonele. Volgens de geruchten die volop de ronde doen, zou ook deze keer een verrassing niet uitgesloten zijn.

Prins Tuut, Prinses Karin, Grootvorst Mark en Groothertogin Patricia nemen na twee jaar afscheid.

Een en ander wordt zeker duidelijk tijdens het Prinsenbal op zaterdag 18 november in de grote zaal van Het Wapen van Reek. Eerst wordt dan afscheid genomen van Prins Tuut, Prinses Karin, Grootvorst Mark en Groothertogin Patricia. Zij hebben op voortreffelijke en succesvolle wijze twee jaar lang het Kêlerijk geregeerd. Na veel jaren van trouwe dienst treedt ook John van de Berkmortel terugtreden als adjudant.
Voor 18 november is er al een DJ vastgelegd. Natuurlijk is ook het altijd geprezen dweilorkest Ongerakt, die tot over de landgrenzen bekend staan om hun muzikale bijdragen en gezelligheid, aanwezig om weer een gezellig feestje te gaan bouwen.

Geheim genootschap
Iedereen is inmiddels driftig op zoek naar aanwijzingen. Het geheime genootschap van vier dat de onderhandelingen met de nieuwe machthebbers voert, zwijgt in alle talen. Het nieuws dat onlangs wel doorsijpelde, is dat de kleermaker die met de nieuwe kleding van de hoogheden bezig zou moeten zijn er ook helemaal niets meer van snapt. Er zijn nog geen bestellingen binnen gekomen voor kleding en attributen. Wel wordt rondom de woning van Prins Tuut veel activiteit waargenomen en heeft hij een nieuwe voortuin aangelegd. Onduidelijk is nog of dat iets met de zaak te maken heeft.
Ogen en oren openhouden dus. Houd ook de berichtgeving goed in de gaten. Noteer in ieder geval zaterdag 18 november maar in je agenda om zelf getuige te zijn van de onthulling van de nieuwe machthebbers van het Kêlerijk. Het feest begint om 21 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties