Reek

Julia Goets uit Reek nieuwe jeugdbestuurder van Aa en Maas

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Julia Goets uit Reek is sinds 1 januari de vertegenwoordiger van Aa en Maas in het nationaal Jeugdwaterschap. Vrijdag 22 februari is ze officieel voorgesteld aan het algemeen bestuur van het waterschap. Het jeugdwaterschap is een initiatief van de gezamenlijke waterschappen om jongeren in Nederland te betrekken bij waterbeheer in eigen land. Julia is 15 en zit in het derde jaar van het Udens College. Zij volgt Belle Holthuis op. Dijkgraaf Lambert Verheijen heeft met grote bossen bloemen Julia welkom geheten en Belle bedankt voor haar inspanningen voor het waterschap.

Julia Goets uit Reek. (foto: Wim Roefs)

Waarom wilde Julia jeugdbestuurder worden van het waterschap? "Toen ik de advertentie zag, heb ik meteen gesolliciteerd", vertelt Julia. "Ik vind het leuk om jongeren te vertellen wat waterschap allemaal doet. Ook vind ik het een leuke uitdaging om mee te denken hoe we jongeren kunnen bereiken en hoe we ze bewust kunnen maken van hoe belangrijk schoon en veilig water is." Ze heeft ook al een idee hoe ze dat wil doen. "Er is een nieuwe waterschapsgame en ik heb al geleerd hoe je de game kunt spelen. Binnenkort geef ik een gastles op een school en dan ga ik met de leerlingen de game spelen. Zo leren ze heel veel over het waterschap en wat dat allemaal doet."
Voor Julia is het haar eerste bestuursfunctie: "De ervaring als jeugdbestuurder lijkt mij heel speciaal en leerzaam. Ik hoop dat het een heel leuke en leerzame periode wordt." In haar vrije tijd spreekt Julia graag af met vriendinnen en ze danst en fotografeert.

Afscheid Belle Holthuis
Twee jaar heeft Belle zich met veel enthousiasme ingezet voor Aa en Maas en het landelijk jeugdwaterschap. De excursie met haar scheikundeklas naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel is haar het meest bijgebleven. Ze vond het heel speciaal om mensen uit haar directe omgeving te informeren over het werk van het waterschap. "Ik hoop dat Julia net als ik straks kan terugkijken op een periode vol nieuwe ervaringen, plekken, mensen en kennis", zegt ze. "Ik heb de afgelopen twee jaar heel veel geleerd en veel plezier gehad. Ik wens Julia veel succes en plezier!"

Dijkgraaf Lambert Verheijen neemt afscheid van Belle Holthuis.

|Doorsturen

raffff

2019-03-26 09:48:16

julia is mijn nieuwe vriendin <3

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties