Reek

Jubileumweekend C.V. de Kêleströpers Reek

Door Harold van den Berg van Carnavalsvereniging De Kêleströpers

16 en 17 september 2017

Jubileumweekend C.V. de Kêleströpers Reek

In 1962 is in Reek carnavalsvereniging ‘de Kêleströpers’ opgericht. Nu in 2017 is dat dus 5 X 11 jaar, dus 55 jaar geleden, een carnavalsjubileum wat ‘de Kêleströpers’ beslist niet zomaar voorbij willen laten gaan.

Afgelopen jaar heeft de verenging samen met de Reekse dorpsgemeenschap laten zien dat carnaval in Reek leeft. Met de geheel nieuwe inrichting van gemeenschapshuis ‘Het Wapen van Reek’ heeft Reek laten zien dat carnaval en het vieren hiervan van groot belang is voor de gemeenschapszin en de leefbaarheid van het dorp. Het jubileumjaar van ‘de Kêleströpers’ had niet mooier en beter van start kunnen gaan.

Na de geweldige carnaval, onder aanvoering van Prins Tuut en Prinses Karin, is er in maart jl. een fantastisch tonpratersgala georganiseerd in het kader van het 55 jarig bestaan van de vereniging.

In het weekend van 16 en 17 september a.s. zal het jubileum groots gevierd gaan worden, met en voor en door het hele dorp.

Op zaterdagavond zal er grote feestavond georganiseerd worden. De band voor de zaterdag is geboekt, de spiegeltent zal weer opgebouwd worden en ook de Whiskybar zal een weer een prominente plaats innemen tijdens de viering van het jubileum in gemeenschapshuis ‘het Wapen van Reek’.

De zondag zal ingeruimd worden voor feest en ontmoeting. Met een groots jubileummatinee zal op zondagmiddag het jubileum op bijzondere wijze gevierd gaan worden. Natuurlijk ligt de nadruk op feestvieren, maar ook de ontmoeting met elkaar zal tijdens deze middag centraal staan.

Het hele dorp is, evenals bevriende carnavalsverenigingen uit de regio, uitgenodigd voor dit bijzondere jubileumweekend, want carnaval vieren doe je samen met vrienden en dorpsgenoten en daarbij is iedereen natuurlijk van harte welkom.

Een passende band zal voor de muzikale omlijsting zorgen. Dweilorkest Ongerakt zal met hun klanken ongetwijfeld bijdragen aan de feestelijke sfeer. Er is gelegenheid om elkaar te ontmoeten, herinneringen op te halen, een dansje te wagen en onder het genot van een hapje en drankje te genieten van een bijzonder feestje. Voor de kinderen zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd. Altijd al eens willen weten hoe het voelt om Prins en/of Prinses van het Kelerijk te zijn, dat kan die zondagmiddag. Kortom een middag voor jong en oud om samen te vieren dat er al 55 jaar samen carnaval gevierd wordt in Reek.

In de komende weken zal het definitieve programma verder gepresenteerd worden, maar noteer in ieder geval de data alvast in de agenda, zodat je niets van dit feest hoeft te missen en zeker weet dat je erbij bent.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?