Reek

Tweede banenmarkt Jong Landerd Werkt op 6 april

'Jongeren helpen aan een baan is fantastisch'

Door Siem van Merwijk

REEK - Jong Landerd Werkt hield in 2018 voor het eerst een banenmarkt. Dit was een groot succes. Reden voor de organisatie om dit jaar wederom jongeren te helpen bij het vinden van een baan en werkgevers juist aan nieuwe krachten. Zaterdag 6 april is het zover. Die dag is Het Wapen van Reek decor voor de banenmarkt. Een van de initiatiefnemers is preventiewerker jeugd Tobias Jubbega.

“We willen de jongeren in contact brengen met bedrijven, dat is ons hoofddoel en natuurlijk erg belangrijk.” Duidelijke taal van Tobias, die vorig jaar samen met onder anderen William Zegers en Mara Slegers het plan om een banenmarkt te organiseren bewerkstelligde. Vanwege de grote belangstelling voor en succes van de eerste editie is het dit jaar opnieuw tijd voor een banenmarkt. “We merkten gewoon dat de jongeren het echt interessant vinden om het banenaanbod te bekijken en eens in gesprek te gaan met potentiële werkgevers. Door dit succes besloten we om het nog eens te organiseren.”
Dit keer zal de banenmarkt echter niet in Schaijk, maar in Reek plaatsvinden. “Het is de bedoeling dat we de banenmarkt niet ieder jaar op een vaste plek houden, maar juist door heel Landerd. Het is immers ook zo dat het voor de jeugd in Landerd is, en niet voor de jeugd in één dorp”, zegt Tobias.

Veel animo
Dat niet alleen de organisatie, maar ook de lokale bedrijven tevreden zijn blijkt wel uit het animo dat er ook dit jaar weer is voor de banenmarkt. Meer dan twintig Landerdse bedrijven hebben zich al aangemeld voor de volgende editie. Bedrijven die zich nog niet hebben aangemeld en dit wel graag willen, hoeven volgens Tobias niet te aarzelen: “We zijn uiteraard blij met de vele inschrijvingen, maar we zitten nog niet vol. Als bedrijven zich nog willen aanmelden dan kan dat natuurlijk.”

CV-check
Volgens Tobias is het belangrijk dat de banenmarkt een toevoeging is voor de jeugd, maar dat ook zeker blijft. “Vorig jaar was een succes, alleen we moeten wel blijven vernieuwen met ons concept.” Waar bij de vorige editie de banenmarkt slechts uit stands van diverse lokale bedrijven bestond komt hier dit jaar een ‘CV-check’ bij. “Dit houdt in dat jongeren hun CV mee kunnen nemen en tips kunnen krijgen over hoe zij deze aantrekkelijk maken.” Sonja de Louw neemt dit haar rekening in de vorm van workshops. Om 15.30 en 16.30 uur kunnen de jongeren in de workshops voorbeelden, tips en do’s en don’ts ontvangen over hun CV’s en hoe te solliciteren.

Zaterdag 6 april is iedereen van harte welkom op de banenmarkt in Het Wapen van Reek. Van 15 tot 17 uur staan de ondernemers klaar om in gesprek te gaan met potentiële werknemers en zijn de workshops te volgen. Bedrijven die zichzelf nog op willen geven voor de banenmarkt kunnen contact opnemen met Jong Landerd Werkt via landerdwerkt@gmail.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties