Reek

Jongeren en ouderen van Reek vieren dierendag

Door Lieke van de Ven

REEK – De kleuters van basisschool De Kreek’l en de peuters van peuterspeelzaal De Reekse Rakkertjes gingen samen met de ouderen van Reek op bezoek bij verschillende dieren. De scholen hebben in samenwerking met de werkgroep Jong + Oud = Goud op 4 oktober een leuke dag verzorgd voor de jongeren en ouderen in Reek. Hierdoor leren de kinderen en ouderen elkaar kennen en wordt er verbinding gemaakt tussen de twee generaties. (foto's: Jesper Oosterlaak)

Samen gingen ze bij drie verschillende plekken langs. Wij van Arena mochten meekijken bij het Hertenpark, de Streekhoeve van familie Van Casteren-Potjes en de ezeltjes van Bart en Minette. Alle locaties hadden al eerder meegedaan aan de viering van dierendag met de school en de werkgroep.

Het Hertenkamp was de eerste stop voor ons, en de enige stop voor de peuters van De Reekse Rakkertjes. De kinderen gingen met vol enthousiasme op alle dieren af. De geitjes werden met kleine handjes voer gelokt en er werd vrolijk rondgerend op de grote grasvlakte terwijl er met grote ogen naar alle dieren gekeken werd.
Bij de Streekhoeve werd je omringd door kippen, koeien, varkens en ander gevogelte. Terwijl de kinderen de kippen probeerden te aaien, met weinig succes, werden verschillende feitjes over kippen verteld tegen de ouderen. Bijvoorbeeld dat bruine kippen eerder op je afkomen dan witte kippen. Of dat een kip met een rode oorlellen bruine eieren legt en een kip met een gele oorlel legt witte eieren.
De ezeltjes van Bart en Minette vormden onze laatste stop. De ezeltjes waren een beetje schuw omdat ze waren geschrokken van de reflecterende hesjes die de kinderen droegen. Maar na wat tijd om te kalmeren was het tijd om de ezeltjes te aaien en te knuffelen.

Na afloop was het tijd voor de kinderen om weer terug naar school te gaan. Hier kregen ze nog een ijsje om de activiteit af te sluiten.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties